Peludna prognoza od 30. kolovoza do 5. rujna

Razdoblja obilnije i dugotrajnije kiše tijekom proteklih tjedan dana onemogućila su širenje peludi korovnih biljaka zrakom te u tim periodima nije zabilježena prisutnost alergene peludi.

Stoga je prosječna koncentracija peludnih zrnaca ambrozije u zraku bila smanjena sa visoke na umjerenu razinu. Pelud se i dalje oslobađa iz biljaka tijekom suhih i sunčanih razdoblja. Bez obzira na padalinama uvjetovane periode bez alergene peludi u zraku, osjetljivim osobama se preporuča da ne prekidaju uzimati terapiju prepisanu od liječnika, jer su antitijela koja se bore protiv peludnih čestica još uvijek prisutna u organizmu alergičara gdje izazivaju nepoželjne alergijske simptome.

U narednih sedam dana udio peludi korovnih biljaka u zraku bit će uvjetovan promjenjivim vremenskim prilikama. U vremenu duljih sunčanih razdoblja predviđenih za početak idućeg tjedna koncentracija peludi ambrozije ponovno će porasti na visoku razinu dok će tijekom i nakon kišnih razdoblja privremeno pasti na nisku do umjerenu razinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije