U Donjoj Dubravi održani Dani dobravskog luka i ekološke proizvodnje

Zbog kiše i lošeg vremena u nedjelju 25. kolovoza ovogodišnji sedmi po redu Dani dobravskog luka i ekološke proizvodnje u Donjoj Dubravi održani su u prostorima Doma kulture Zalan.  U prepunoj prostoriji KUD-a “Seljačka sloga” manifestaciju je otvorio Matija Posavec, župan Međimurske županije koji je u Donju Dubravu došao u pratnji svojih zamjenika Sandre Herman i Zorana Vidovića.

Općinu Donja Dubrava predstavljali su Zlatko Haramija, predsjednik Općinskog vijeća i Drago Mikulan, zamjenik načelnika koji se prisutnima obratio prigodnim pozdravnim riječima. U govorima je istaknuto divljenje što u Donjoj Dubravi na ovaj način luk zadržavaju svojim izvornim proizvodom.

U sklopu sajma održana je degustacija  jela od luka i tradicijskih jela koje su pripremili članovi donjodubravskih udruga predvođeni Udrugom žena. Zanimljivo predavanje o ljekovitostima i nutritivnim svojstvima luka imao je stalni posjetitelj sajma prof. Željko Sobotka. Poznata je staroslovenska izreka koja kaže da luk liječi mnoge bolesti u što su se mnogi uvjerili, a svi znamo da je neizostavni dio u pripremi hrane.

Priređena je i zanimljiva izložba slika Larise Golec koju je otvorila Galina Kovačević, predstavnica ruske manjine u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, a u kulturnom dijelu programa sudjelovali su članovi KUD-a “Seljačka sloga”.

Organizatori manifestacije bili su Općina Donja Dubrava i Duga – društvo za biološko dinamičko gospodarenje iz Čakovca, dok je glavni pokrovitelj bilo Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Manifestacija je u svom sedmom izdanju nadmašila sva dosadašnja i zauzima sve značajnije mjesto na karti sajmova ekološke proizvodnje u Hrvatskoj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije