Čitatelj se pita o nakupljenom smeću ugostitelja iza “novog passagea”

Čitatelj portala javio nam se sa ukazujući na smeće nakon Porcijunkulovog iza “novog passagea” u Čakovcu.

“Evo fotka žalosne činjenice kako se ugostitelji novog passagea i okoline ponašaju prema zelenim površinama i kako vode brigu o zbrinjavanju vlastitog smeća. Ova hrpa zjapi od ponedjeljka, iz dana u dan je veća, već se širi smrad i skupljaju golubovi koji to raznose. Čakom naravno kao koncesionar tog parkinga ne doživljava ovo kao problem 🙁 Do sljedećeg Porcijunkolovog pozdrav i poruka da se ovo ne ponovi.”, uz fotografiju kao prilog javio nam se čitatelj.

Odgovor smo odmah potražili u Čakomu od kud nam se ažurno odmah isti dan javila direktorica Snježana Tkalčec Avirović, a koja je danas napravila briefing po tom pitanju te nam poslala zaključke i odgovor našem čitatelju:

Prema našem jučerašnjem dogovoru dostavljam Vam odgovor Vezan za postavljeno pitanje kako slijedi:

Na lokaciji iza novog passagea radnici Čakoma su počistili otpad dana 6.8.2013. godine, 7.8.2013. godine i 8.8.2013. godine. Vaš čitatelj je snimio fotografiju dana 7.8.2013. godine oko 17,55 sati, a Čakom je s predmetne lokacije prethodno odvezao otpad dana 7.8.2013. godine u 8,22 sati. Konkretno snimljen otpad Čakom je pokupio dana 8.8.2013. godine u 7,25 sati. Provjerom stanja na terenu dana 9.8.2013. godine od strane kontrolora Čakoma na predmetnoj lokaciji, zateknuto je prihvatljivo stanje.

Usprkos velikih nastojanja Čakoma da dinamika ovoza otpada bude odgovarajuća, na nekim lokacijama u Gradu to nije moguće postići. Tome doprinose i korisnici usluga Čakoma koji na žalost ne posvećuju dovoljno pažnje prilikom pripremanja otpada za odvoz pa se često na terenu zatiču situacije da je otpad neadekvatno pripremljen (u konkretnoj situaciji otpad je mogao biti stješnjen – npr. kartonske kutije te zajedno s vrećama odložen u metalne boksove koji se nalaze uz objekt novog passagea, a koji metalni boksevi su pod ključem). Stanje dodatno pogršavaju građani koji premeću i provjeravaju otpad prije dolaska Čakoma.

Dakle, slika koju Vam je poslao čitatelj, u svakom slučaju odražava nezadovoljavajuće stanje, a kad govorimo o odgovornosti, smatram da se u konkretnom slučaju radi o podjeljenoj odgovornosti između korisnika, građana i Čakoma.

Glede konkretnog slučaja, Čakom će u svom dijelu odgovornosti, zasigurno razmisliti o mogućim načinima budućeg izbjegavanja takvih situacija. Pri iznalaženju riješena, svakako će se rukovoditi načelom ekonomičnosti. Budući iz GPS slike kretanja Čakomovih vozila (koju u privitku dostavljam) proizlazi da je Čakom svakodnevno najmanje dva puta prolazio kraj konkretne lokacije, zasigurno neće biti opravdano povećati broj odvoza za predmetnu lokaciju. Naravno da Čakom neće zanemariti važnost sustava internih kontrola svojih izvršitelja.

S poštovanjem,

Snježana Tkalčec Avirović, mag.iur.

Direktor GKP ČAKOM d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije