Na igrama u Vulariji i visoko izaslanstvo Velike Britanije

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vularija u subotu 3. kolovoza organiziralo je “Susret vatrogasaca” gdje su uz druženje i razmjenu iskustva mogli sudjelovati na natjecateljskoj vježbi VMŠ 3/1A te igrama spretnosti. Ukupno je nastupilo 27 ekipa raspoređenih u kategorije natjecateljske vježbe i igre spretnosti.

Palinovec i Gornji Vidovec najbrži u klasičnoj vježbi

Prema pravilniku HVZ-a izvodila se suha vježba sa VMŠ 3/1A i štafetne utrke s lozinkom gdje su najbrži u muškoj “A” kategoriji bili redom DVD Palinovec, DVD Gornji Vidovec i 3. DVD Nedelišće. U ženskom dijelu vrlu dobru vježbu su napravile članice ekipe DVD-a Gornji Vidovec i zauzele 1. mjesto. Na 2. DVD Nedelišće i 3. DVD Gornji Hrašćan.

>>> Rezultate pogledajte klikom ovdje

Vrlo primamljive igre spretnosti

U drugom dijelu natjecanja gdje su bile igre spretnosti (bacanje koluta, alka, vino i spajanje cijevi) privukle su mnogobrojne ekipe, navijače i promatrače koji su kroz smije i gromoglasno navijali za svoje favorite. U ženskom dijelu najspretnije su bile: 1. DVD Gornji Vidovec, 2. DVD Nedelišće, 3. DVD Strahoninec. U muškoj kategoriji: 1. DVD Nedelišće, 2. DVD Pušćine, 3. DVD Gornji Vidovec II.

Prvoplasirane ekipe primile su pehare i priznanja koje su uručili Načelnik općine Orehovica Franjo Bukal, zapovjednik VZMŽ Ivan Krištofić i zapovjednik JVP Čakovca Mladen Kanižaj. Predsjednik društva Zlatko Orsag bio je vidno sretan što su u posjetu došli i njihove kolege iz Velike Britanije u sastavu Lord Gary Slegg, jedan od čelnika te Jonathan Slegg, kapetan kraljevske vojne regimente zadužen za logističku podršku (vatrogastvo je u sastavu vojske) uz pratnju Varaždinskog zapovjednika Stjepana Kovaček.

Baš ta dva čelnika, Lord Gary Slegg i Zlatko Orsag su se zadnji put sreli točno pred 16 godina u vatrogasnom kampu u Novom Vinodolskom gdje je Zlatko bio zapovjednik, a gosp. Slegg predstavnik zaklade Sveti Florijan koji je poklonio mnogo opreme hrvatskim vatrogascima i odatle njeguju svoje dobre odnose. Nakon početnih emocija, uslijedilo je druženje dugo u noć.

Više fotografija pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije