Klapa Kampanel u nedjelju piva na Porcijunkulovom u Čakovcu

Dalmatinski štih u srcu Čakovcu uz Klapu Kampanel očekuje nas u nedjelju, posljednjeg dana Porcijunkulovog. Klapa Kampanel je opravdano svrstana u sam vrh klapskog pjevanja jer s lakoćom i jednostavnošću su osvojili publiku na koncertima, brojne slušatelje radio postaja, glazbene urednike te stručne žirije.

Njihova čar je njhova posebnost, sjajna voklano-instrumentalna izvedba i uvijek pomno odabrane pjesme. Klapa Kampanel nastala je u Zagrebu 1996 godine i njeguju izvorno tradicionalno a capella pjevanje i pjevanje autorskih pjesama uz instrumentalnu pratnju mandolina i gitara, te duhovne šansone.


Među nagradama koje je Klapa Kampanel osvojila ističu se nagrada za najbolju glazbu na festivalu “Zadarfest 2010.” za pjesmu “Ja iden doma”, prva nagrada ocjenjivačkog suda na “Hrvatskom festivalu klapa i mandolina –  Opatija 2010.”, te Grand prix na festivalu duhovne šansone “Uskrs festu” 2006. u Zagrebu za pjesmu “Lanterna moje duše”.

2009. godine album “Aj ća volin te” bio je nominiran za diskografsku nagradu Porin u tri kategorije, a Porina su osvojili u kategoriji najbolje klapske izvedbe. Početak koncerta zakazan je za 19 sati, a ulaz je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije