Petak: Kliknite i saznajte što vas danas očekuje na Porcijunkulovom!

Petak nam donosi nove sadržaje i događanja na Porcijunkulovom. U Perivoju Zrinski već od 9 sati započinju dječje kreativne radionice koje će potrajati do podneva. U 19.30 sati na istom mjestu započinju dječje igraonice i predstave.

Franjevački samostan u Čakovcu i ove godine priređuje bogat duhovni program uz proslavu blagdana Gospe od anđela – Porcijunkule koji okuplja mnogobrojne vjernike iz župa Međimurja i okolice te susjednih zemalja Slovenije i Mađarske. Na sam blagdan u petak 2. kolovoza jutarnje mise bit će u 6.30 i 8 sati.

U 9.30 sati kreće svečana procesija s kipom Majke Božje ulicama grada Čakovca do dvorišta Franjevačkog samostana gdje će biti proslavljeno središnje misno slavlje. U 11.15 sati slijedi dvojezična sveta misa na slovenskom i mađarskom jeziku u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa. U 18 sati bit će pobožnost u župnoj crkvi, te večernja misa u 18.30 sati.

Na Trgu Republike od 19 sati započinje koncert grupe 4 US i Nene Belana & Fiumensa. Na pozornici Tomislav od 20 do 02 sata možete uživati u programu Zlatni hitovi – legende pjevaju. Večeras će zapjevati Zdravko Škender uz pratnju grupe Noćna Smjena.

Svakodnevno u programu očekuje vas glazbeno zabavni program u organizaciji čakovečkih ugostitelja: Arcus, Casa, Latina, Millenimu, Paladin, Podroom, SOHO, Zrinski i ugostitelji pod šatorom. Pripremljene su edukativne radionice starih zanata u terminu od 10 do 12 i od 17 do 19 sati, prezentacija streličarstva u vremenu od 10 do 14 i 18 do 24 sata, degustacija međimurskih vina u Zgradi Scheier te nastupi međimurskih kudova i pjevačkih zborova. Ulaz na sve programe je besplatan. 

Kompletan program manifestacije pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije