iPhone i Android aplikacije za Porcijunkulovo

Nakon  Android aplikacije “Porcijunkulovo” i svi korisnici Apple pametnih telefona –  iphona  mogu skinuti besplatnu aplikaciju koja će im pomoći da se lakše snađu na manifestaciji te da kroz nju pronađu sve željene informacije vezene za Porcijunkulovo 2013., poput lokacije restorana i kafića, smještaj i parking. Aplikacija je upotpunjena korisnim multimedijalnim sadržajem kako bi se korisniku pružio potpuni doživljaj Porcijunkulova 2013.

Obje aplikacije  Andorid (Google operacijski sustav za mobilne uređaje) i IOS (Apple operacijski sustav za mobilne uređaje) rezultat su uspješne aplikacije na projekt “Interaktivna mobilna aplikacija”. Naime, početkom ožujka Hrvatska turistička zajednica raspisala je natječaj za dodjelu potpore turističkim zajednicama na turističkim nerazvijenim područjima u 2013. godini.

U suradnji sa poduzećem Infenso iz Čakovca, TZ Čakovec je ušla u samu izradu projekta oko promidžbe turizma i informiranja korisnika o turističkoj ponudi. Mobilne aplikacije su se izrađivale za dva operativna sustava, a svaka je aplikacija po nečemu jedinstvena, nudi nešto što se ne može baš lako naći negdje drugdje!

Uz aplikacije napravljena je i web stranica koja je rađena na sličnom principu kao i aplikacije te služi za informiranje korisnika s novinarima vezanima uz manifestaciju te cjelokupnim programom Porcijunkulovo 2013.

Web stranica se može posjetiti na linku porcijunkulovo2013.com, a veliki iskorak je da će se putem web odredišta uživo moći pratiti koncerti s pozornice Trg te će za sve posjetitelje web stranice taj prijenos bit omogućen besplatno.

U izradi aplikacije sudjelovao je tim od tri osobe: Bojan Polanec (Android developer), Dominik Šafarić (Apple developer) i voditelj tima Luka Vugrač (kompletan razvoj, izrada web stranice, dizajn) ujedno i suvlasnik firme Infenso iz Čakovca.

Mladi Luka Vugrač ima svega 18 godina, ali i velika postignuća iza sebe: šesto mjesto na InfoKup 2011., treće mjesto InfoKup 2012., drugo mjesto EU minuta 2012.  i prvo mjesto Sigurniji internet 2013.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije