Vožnja biciklima ponovno dozvoljena u samom srcu Čakovcu

Grad Čakovec potiče ljude na zdraviji život i na smanjenje zagađenja okoliša, a istovremeno želi da obitelji s malom djecom bez straha koriste centar grada. Gradonačelnik Stjepan Kovač u više je navrata istaknuo da želi vratiti osmjeh na lica građana Čakovca.

U tom smislu je i odnio odluku kojom promet biciklistima je ponovno dozvoljen u Perivoju Zrinskih asfaltiranim stazama, a u centru grada uvodi se novi režim vožnje. Od 1. travnja do 1. listopada od vožnje bicikala izuzeta je jedino Ulica kralja Tomislava i to od Trga Republike (od gradskog sata) do Trga Eugena Kvaternika. U ostalom dijelu godine dozvoljena je pažljiva vožnja biciklima centrom Čakovca, dakako uz obazrivost prema pješacima.

– Nadamo se da ćemo ovim izmjenama propisa potaknuti građane čakovca i prigradskih naselja da u centar grada ne dolaze motornim vozilima koja zagađuju okoliš, već da pješače ili koriste bicikl, a obiteljima s manjom djecom i dalje je osiguran prostor za bezbrižno provođenje slobodnog vremena u pješačkoj zoni, ističe gradonačelnik Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije