Knjižnica Šenkovec: Održana radionica “Pričancije, slikancije…”

U razdoblju od 1. do 5. srpnja u Knjižnici i čitaonici Šenkovec održana je radionica na temu “Pričancije, slikancije…” na kojoj je svakodnevno sudjelovalo tridesetak djece u dobi od 7 do 11 godina. Voditeljica radionice bila je dipl. učiteljica razredne nastave Ladislava Šestak-Horvat.

Svaki susret započeo bi nekom motivirajućom igrom na koju bi se nadovezala zanimljiva priča s istom tematikom. Slijedila je poučna prezentacija, a naglasak je bio na likovnom izražaju. Tako su svakim danom prostoriju knjižnice ispunile ribice, leptirići, cvjetići i zanimljive čestitke.

Čestitke i cvjetovi izrađeni su origami tehnikom s kojom su se neka djeca prvi put susrela.   Uslijed ponavljanja, ono što se djeci činilo nemogućim napraviti postala je prava sitnica. Osmjeh im nije silazio s lica. Ponosno su nosili svoje uratke kućama da pokažu roditeljima “svojih ruku djelo”.

Ovo je odličan način da djeca kvalitetno iskoriste svoje slobodno vrijeme, zabave se, nešto novo nauče i druže se svojim vršnjacima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije