Vatrogasci Male Subotice proslavili 120 godina rada i postojana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mala Subotica održalo je u nedjelju 7. srpnja proslavu u povodu 120 godina rada i postojanja. Sam program počeo je budnicom već u ranim jutarnjim satima, i okupljanjem kod kumova zastave, obitelji Evelyne i Mije Cirkovića, a nakon što su vatrogasci u pratnji limene glazbe prošli cijelu Malu Suboticu završetak je bio u Vatrogasnom domu.

Sama proslava započela je u popodnevnim satima i to okupljanjem gostiju kod vatrogasnog doma, gdje su se u vremenu od 15 do 16 sati okupili predstavnici tridesetak vatrogasnih društava iz Međimurske županije, zatim gosti iz Slovenije i vatrogasci bratskog društva DVD-a Kelemen iz Kelemena.

Osim njih svečanost su došli uveličati počasni predsjednik HVZ-a Teodor Fricki, zapovjednik VZMŽ-e Ivan Krištofić, zamjenik zapovjednika JVP Robert Meglić, predsjednik VZPO Belica-Mala Subotica-Orehovica Zlatko Orsag, predsjednik Kluba veterana VZMŽ-e Ivan Novak, načelnik općine Mala Subotica Vladimir Domjanić, zamjenik načelnika i predsjednik Mjesnog odbora M. Subotica Dragutin Branilović, kumovi zastave Evelyne i Mijo Cirković te Zdravka Skok i Franjo Kocijan-Francek, lektori monografije DVD-a Mala Subotica.

Nakon formiranja ešalona kod Vatrogasnog doma svi su se vatrogasci uputili prema centru M. Subotice gdje se pod šatorom održala sama proslava. Za vođenje proslave bio je zadužen Franjo Mesarić-Frenki, malosubotički pjesnik koji je ujedno i autor monografije DVD-a. Nakon njegovog pozdravnog govora prvi se svima obratio predsjednik DVD-a M. Subotica Mladen Jelenić koji je sve nazočne upoznao s kratkim pregledom rada društva nakon čega je uslijedila  dodjela priznanja i odlikovanja najzaslužnijim vatrogascima.

Tako je DVD M. Subotica dodijelio plaketu DVD-a za izuzetan doprinos u radu vatrogasnog društva kroz više od 50 godina – Peri Ovčar, Vidu Horvatu i Dragutinu Jankoviću. Spomenice za 10 godina aktivnog rada dobili su Snježana Novak, Gabrijela Vranović, Martina Jelenić, Anita Posavec, Ivana Kovačić, Biljana Kapelari, Dejan Lončarić, David Horvat, Josip Jančec, Marko Horvat i Jošua Horvat.

Spomenice za 20 godina dobili su Darko Halić, Davor Janković i Tomislav Habjan. Brončane plamenice dodijeljene su Aniti Posavec, Ivani Kovačić, Nikolini Ovčar, Darku Halić, Dariu Kapelari, Draženu Magdalenić, Mariu Horvat, Darku Novak, Miroslavu Tratnjak, Miroslavu Kocijan i Mladenu Jelenić.

Srebrne plamenice dodijeljene su Biljani Magdalenić, Ines Horvat, Davoru Janković, Mladenu Horvat, Josipu Kovačić, Marijanu Horvat, Matiji Horvat i Josipu Juras. Brončane vatrogasne medalje zaslužili su Sandra Obadić, Gordana Jelenić, Željka Gregorinčić, Ivanka Horvat, Anita Horvat, Biljana Kapelari, Toni Horvat, Josip Jančec, Ivica Kovačić, Antun Poje i Zoran Reif. Srebrne medalje dobili su Simon Kapelari i Stiven Sirotić.

Zlatnom vatrogasnom medaljom okitio se Josip Ciglar, a jedno od najvećih priznanja HVZ ono za posebne zasluge svojim dugogodišnjim radom u vatrogastvu okitio se i Ladislav Juras. Nakon dodjele priznanja slavljeniku su uputili lijepe želje i čestitke mnogi od uzvanika na proslavi, a za međimursku pjesmu i ples bili su zaduženi članovi KUU Zvon. Na samom kraju proslave svim nazočnima još se jednom zahvalio predsjednik DVD-a domaćina, a uzvanicima su dodijeljene monografije s prigodnim poklonom.

Poslije svečanog dijela upriličen je domjenak za sve, a nakon toga slavlje je nastavljeno do ranih jutarnjih sati uz dobru zabavu i svirku grupe Vulkan. Vatrogasci Male Subotice zahvaljuju svima koji su im pomogli i koji su bili nazočni na proslavi 120 godina od osnutka i rada njihovog DVD-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije