HKUU Sveti Martin na maloj smotri 47. Đakovačkih vezova

U sklopu tradicionalnih 47. Đakovačkih vezova održana je i mala smotra Đakovačkih vezova koja je okupila tridesetak folklornih društava s područje  Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine te folklor slovačke i mađarske nacionalne manjine, s preko 1200 sudionika. 

Čast i obveza da ove godine predstavi Međimursku županiju, ali i Sveti Martin na Muri pripala je mladim folklorašima i tamburašima HKUU Sveti Martin. Njih više od šezdeset u narodnim nošnjama, prodefiliralo je ulicama Đakova, pokraj katedrale, te nastupilo na otvorenoj pozornici poznatog Strossmayerovog parka. 

Posebnost ovih vezova jest i činjenica da je to manifestacija koja se odvijala u vrijeme ulaska RH u Europsku uniju. U sklopu posjeta Đakovu nezaobilazna postaja bila je i Državna ergela lipicanaca koja je uz Vezove glavna turistička, ali i kulturna osobitost tog kraja. Za nastup, mlade folkloraše i tamburaše pripremili su Valentina Bogdan i Stjepan Horvat. Treba naglasiti kako su mladi folkloraši i tamburaši opravdali dobiveni poziv te svojim nastupom nekoliko puta izmamili spontani pljesak publike.

Troškove prijevoza i organizacijske poslove osigurala je HKUU Sveti Martin u suradnji s Općinom i Međimurskom županijom, te donatorima kojima se posebno zahvaljuju (Promming, Te-Pro, Elektro-Delta, Sobočan-Interijeri, Posel-ZD). Naravno, bez roditelja koji ih uvijek podupiru i prate, te suradnje OŠ Sveti Martin na Muri svega toga ne bi ni bilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije