U Šenkovcu otvoren Park Europske unije

Pred otprilike 300-tinjak mještana općine Šenkovec nedavno su međimurski župan Matija Posavec i načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat su svečano otvorili Park Europske unije. To je prvi tematski park takvoga tipa na području Međimurske županije, a osmišljen je i otvoren da se na jedan poseban način obilježi ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

– U povijesti će današnji dan biti naznačen kao jedan od najvažnijih dana u novijoj povijesti Republike Hrvatske, ali i Međimurja, dan kada smo napokon i službeno postali dio Europe kojoj smo povijesno, kulturno oduvijek i pripadali. Moj tim i ja osobno smo htjeli da Šenkovec bude sastavni dio te proslave, jer svi vi i Šenkovec to zaslužujete, istaknuo je Horvat u pozdravnom govoru istaknuvši da je upravo ovaj odaziv ljudi na otvaranje potvrda da su ovakvi projekti nužno potrebni Šenkovcu.

– Bilo je 60-tak proslava diljem Međimurja, ali mi je posebno drago da je upravo Šenkovec obilježio ovaj dan na način da je ostavio trajnu uspomenu i poklon mještanima općine. Međutim, ono što je najbitnije, ovo je park koji živi i koji će živjeti, koji će se razvijati svakim novim danom te time uvijek i iznova davati nešto novo čime će privlačiti nove posjetitelje.

Budina je vapila za ovom i ovakvim investicijama, a mi kako smo i obećali, ćemo raditi na tome da ne samo Budina već cijela općina Šenkovec bude općina primjer razvoja, rasta i uspjeha, zaključio je Horvat te se posebice zahvalio Hrvatskim vodama i Ivici Mustaču te Hidrotehnici na suradnji i sudjelovanju u projektu.

– Nakonsvih proslava koje su se odvijale posljednja tri dana, izuzetno mi je drago da se jedna od posljednjih manifestacija odvija u Šenkovcu. Ovo je jedan veliki projekt, kojeg su načelnik i njegov tim uspjeli odraditi u rekordnom roku te im na tome svakako treba čestitati. Ovaj park, kako je i sam načelnik rekao, će živjeti i biti podsjetnik svima nama na ovaj prekrasan dan, ali i podsjetnik koliko smo se namučili i bili uporni da bismo ostvarili sve zacrtano.

Uvjeren sam da je ovo samo jedan od projekata u općini koji će kako općinu Šenkovec tako i Međimurje dalje predstavljati u Europskoj uniji, napomenuo je Posavec te se zahvalio još jedanput svima na pozivu te prilici da bude sastavni dio ovog svečanog otvorenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije