Ljubomir Grgec predstavljao međimurske lovce u Strasbourgu

U povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, u Strasbourgu su hrvatske lovce dočekati europarlamentarci kako bi zajedno proslavili taj važan trenutak. Tamo su otišli početkom srpnja na poziv Međuskupine za održivi lov, koja djeluje pri Europskom parlamentu. 3. srpnja 2013. prisustvovali su svečanoj sjednici kojoj je predsjedala predsjednica skupine Veronique Mathieu Houillon.

Međuskupinu čini više od 150 europarlamentaraca, ljubitelja prirode, simpatizera i lovaca iz različitih država, članica svih političkih opcija. Uz članove Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza, na čelu s predsjednikom Đurom Dečakom, sjednici je u ime Ministarstva poljoprivrede nazočio Nikica Šprem, pomoćnik ministra za lovstvo, pišu službene web stranice Općine Kotoriba.

Na sjednicu su bili i neki hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu. Suorganizator i potpora ovoj inicijativi je europska asocijacija lovaca FACE (The European Federation of Associations for Hunting & Conservation) u koju je učlanjeno više od sedam milijuna lovaca, a čiji je član i Hrvatski lovački savez. U ime međimurskih lovaca u Strasbourgu je bio Ljubomir Gregec, predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije