Vatrogasni srpanj: Županijsko natjecanje i Olimpijada

U subotu 6. srpnja s početkom od 11 sati u Zasadbregu se održava vatrogasno natjecanje seniora gdje se izvodi jedna suha vježba prema pravilniku HVZ-a i jedna mokra vježba. Prvenstveni cilj ovog kup natjecanja je provjera ispravnosti opreme i VMŠ svakog društva, ali i spretnost ekipe u obavljanju određenih zadaća.

Prijavljeno je ukupno 106 ekipa u kategorijama muški i žene ”A” i ”B”. Završetak i proglašenje najboljih ekipa  predviđen je oko 18,30 sati. Detaljan raspored nastupa možete vidjeti na portalu vatrogasaca Međimurja.

Vjerojatno najatraktivnije će biti vježbe međimurskih olimpijaca, JVP Čakovec (MB) i DVD-a Savska Ves (ŽB) koji zajedno sa ekipom mladeži žene DVD-a Gardinovca od 14. do 21. srpnja u Francuskoj na Međunarodnom vatrogasnom natjecanju brane hrvatske boje. Uz njih iz Međimurja još su tu dva iskusna vatrogasna suca koji će dijeliti pravdu na terenu: Željko Besedić i Zlatko Orsag, a u voditeljstvo reprezentacije ide i Damir Perhoč – za mladež.

Olimpijada je inače vrh vatrogasnog natjecanja i vjerojatno san svakog vatrogasca da barem jednom u životu iskusi taj ponos i radost vatrogasnog poziva. Put do Olimpijade je vodio od županijskog natjecanja osvajanjem jednog od prva tri mjesta, preko državnog do izlučnog gdje je samo najbolja plasirana ekipa izborila ovaj poziv u konkurenciji društava iz cijele Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije