Vilim Friščić sanacijski upravitelj čakovečke bolnice

Županijska bolnica Čakovec dobila je sanacijskog upravitelja. Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluke o razriješenjima dosadašnjih predsjednika i članova upravnih vijeća bolnica u kojima se provodi sanacija, među kojima je i čakovečka.

Za sanacijskog upravitelja imenovan Vilim Friščić. Razriješeni su predsjednik Upravnog vijeća Stjepan Koraj i član Nenad Hranilović. Predsjednica Sanacijskog vijeća je Vlatka Bilas, a članovi Dunja Valkaj i Boris Valpatić.

– Politička opcija na vlasti odlučila je preuzeti odgovornost za sanaciju i poslovanje bolnice i imenovati ljude u koje ima povjerenja da će taj posao i obaviti – kaže dosadašnji ravnatelj bolnice Dragutin Kopasić.

Međimurju javnost zanima kako će država sanirati bolnicu koja je i završila u dugovima zbog premalog mjesečnog limita koji isplaćuje HZZO, dakle državna ustanova. Županijska bolnica imala je 97 milijuna kuna nepodmirenih obveza.

Kopasić je već prije upozorio da je limit od 9,4 milijuna kuna mjesečno najmanji u grupaciji općih bolnica i 12 posto manji od prosjeka. Na primjer, bolnica u Šibeniku ima 55 ugovorenih kreveta manje od čakovečke, a limit joj je čak 14,5 milijuna kuna!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije