Donji Vidovec je mala sredina s dušom u kojoj vlada jedinstvo

Tjedan dana kasnije iz razloga što se čekalo konstituiranje Općinskog vijeća, u petak 21. lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Vidovec povodom Vidova, Dana općine. Unatoč velikoj vrućini u prostorijama Doma kulture okupio se zavidan broj gostiju.

Bila je tu kompletna izvršna vlast – župan Matija Posavec i njegovi zamjenici Sandra Herman i Zoran Vidović, predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak, saborski zastupnik Dragutin Glavina, načelnici susjednih općina i prijateljskih mađarskih naselja, direktori javnih poduzeća, predstavnici udruga i mnogi drugi.

Sve goste pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Marinko Čmrlec, a prigodnim govorom nazočnima se obratio načelnik Josip Grivec. Zahvalio je svim dosadašnjim suradnicima i vijećnicima na korektnoj suradnji koja im je stjecajem sretnih okolnosti i zalaganjem svih njih u mjesto dovela veliki projekt – izgradnju bio elektrane. Istaknuo je da će se tim projektom stvoriti nova slika Donjeg Vidovca i cijelog ovog kraja.

Prema njegovim riječima u taj je projekt dosada već uloženo preko dva milijuna eura, a gradnja još nije ni počela. Od planova je najavio uređenje prostorije u sklopu Doma kulture koju će koristiti udruge, otvaranje novog pogona i novih radnih mjesta te otvaranje toliko potrebne stomatološke ambulante. Načelnik je naglasio odličnu suradnju i s dosadašnjim zamjenikom Draženom Lukšom, načelnicima susjednih općina i nekih mađarskih naselja s kojima su sudjelovali u nekoliko EU projekata.

– Čestitam vam Dane općine. Uvijek volim doći u Donji Vidovec jer ovdje vlada sloga i jedinstvo i na tome vam se divim. Koliko god bili mali vi ste sredina s dušom, poručio im je župan Matija Posavec te završio stihovima pjesnikinje Ruže Pokolić: Vidovčani, glave gori, naj se naša pjesma ori, ta vidovska pjesma stara, koja čoveku srce para!

U kulturno zabavnom programu nastupili su folkloraši i tamburaši KUD-a Donji Vidovec i akademski glazbenik Martin Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije