U Šenkovcu predstavljena knjiga “Međimurski biografski leksikon”

U petak 14. lipnja u Knjižnici i čitaonici Šenkovec održano je predstavljanje knjige “Međimurski biografski leksikon”, autora Vladimira i Janka Kalšana. Povod za nastanak knjige bio je kako kažu autori – “želja da pomognu svojem Međimurju u procesu definiranja zavičajnog identiteta”.

Knjiga je rezultat dugogodišnjih istraživanja te je na 216 stranica predstavljeno 485 ljudi koji su prema mišljenu autora, zadužili Međimurje, uključujući i živuće osobe koje kroz svoj rad utječu na sadašnjost Međimurja.  U knjizi su navedene osobe koje su se istakle u javnom, društvenom, političkom, gospodarskom, prosvjetnom, sportskom, umjetničkom i kulturnom aspektu života Međimurja.

Knjiga je utoliko jedinstvena jer se prema riječima recezenta knjige prof. dr. sc. Ive Goldsteina “radi  o knjizi koju nema nijedna druga hrvatska regija/županija (postoje knjige takvog karaktera za pojedine gradove).”

Prilikom predstavljanja knjige, autori su naglasak stavili na osobe koje su svojim radom  i djelovanjem značajno obilježile povijest Šenkovca, te također na još živuće osobe koje svojim radom i djelovanjem aktivno utječu na sadašnjost i budućnost Šenkovca.U glazbenom djelu programa nastupila je mlada kantautorica iz Šenkovca, Lea Šprajc.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije