Šenkovec: U vrtiću Vrapčić oprostili se od budućih prvašića

U utorak 11. lipnja od vrtićkih dana provedenih u Dječjem vrtiću Vrapčić Šenkovec, čiji je osnivač Općina Šenkovec, oprostili su se budući školarci. Pod nazivom završne svečanosti “I godine ove…” djeca su pokazala dio onoga što su kroz primjerene aktivnosti i poticaje usvojili i naučili u vrtiću. 

Činjenicu da su i djeca i njihove odgojiteljice bili izuzetno aktivni kroz čitavu pedagošku godinu potvrđuju i sljedeće osvojene nagrade: eko kutak tvrtke Henkel za eko igrokaz “Mamičin vrt”, srebrna medalja na Dječjoj olimpijadi u disciplini štafeta za djevojčice, poklon paket tvrtke Frank za uključenost u natječaj “Tigrov ples” te priznanje i nagrada za najbolje likovne i literarne radove na temu Katastrofa i snage zaštite i spašavanja u katastrofama.

Osim navedenih aktivnosti vrtić Vrapčić kroz pedagošku godinu surađivao je i sa svojom užom i širom zajednicom: Općinom Šenkovec, Osnovnom školom Petar Zrinski Šenkovec, PU Međimurskom, Knjižnicom i čitaonicom Šenkovec i Udrugom za zaštitu od dijabetesa Varaždin.

Odgojitelji vrtića svjesni su važnosti cjeloživotnog učenja te se peramanentno stručno usavršavaju, a ustanova je i uključena u projekt samovrednovanja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje Zagreb, što doprinosi još boljoj kvaliteti rada. Kvalitetu i vrijednosti prepoznali su i roditelji. Djeca i djelatnici vrtića Vrapčić posebno su ponosni i zahvalni na dobroj suradnji s roditeljima, što potvrđuje i oproštajno pismo roditelja čija djeca odlaze u školu…

Drage odgojiteljice i osoblje vrtića, dragi roditelji, draga djeco!

Ovo je važan događaj u životu naše djece. Ujedno je i zasluženo priznanje za izvanredan rad osoblja, ali i emotivan dan za nas roditelje. Nasmijana lica naše djece govore mnogo o ozračju u ovom vrtiću. Ovdje su naučili vrlo mnogo, a mi roditelji svaki smo Vam dan s punim povjerenjem prepuštali najvrjednije što imamo i zato Vam na svemu veliko Hvala!

Život čine i druge stvari osim učenja kako čitati i pisati. Te su stvari bitne, ali najvažnije su prijateljstvo i ljubav. Naša djeca su sve to dobila ovdje od prvoga dana. Dječji vrtić Vrapčić stavlja naglasak na postajanjem dijelom zajednice. To je vještina značajna za cijeli život koja nam pomaže da rastemo. Osjećaj zajedništva je bitan za naše malo mjesto, ali i našu djecu. Ovdje su upravo to naučili, kako je dobro biti dijelom zajednice i kako je dobro pomagati i davati drugima.

Doživjeli su brojne smiješne trenutke a smijeh je bitan dio života. Život nije samo rad, već i zdrava količina smijeha koja će olakšati životni put. Dakle, hvala odgojiteljicama i nadam se da Vam se sviđa ovaj mali poklon od srca. Ljubav i pažnju koju ste pružili našoj djeci vidi se u njihovim dobrim rezultatima. Naša su djeca sada spremna za novi korak u životu, a to je odlazak u školu. U ovom su vrtiću dobili dobre temelje i uvjerena sam da je ovo sjajan početak njihovog života. Naučili ste ih neprocjenjivim vrijednostima i zato Vam na tome od srca hvala.
                                                                                              

                                                                                        Lana Topličanec Horvat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije