Ansambl LADO 16. lipnja nastupa u centru Preloga

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO u nedjelju 16. lipnja na Trgu Slobode ispred Doma kulture u Prelogu s početkom u 21 sat održat će plesni koncert. Osnivač ansambla dr. Ivan Ivančan godinama je skupljao baštinu, običaje, melos i ples iz Međimurja, naročito Preloga i to sve satkao u program ansambla LADO.

Međimurje i Prelog ostali su u srcu ansambla i današnjem voditelju, umjetničkom direktoru dr. Ivanu Ivančanu ml. koji je ujedno i koreograf prve točke programa Med Murom i Dravom – vijenca pjesama i plesova iz Međimurja kojeg će izvesti na nadolazećem koncertu u Prelogu. Uz brojne nagrade i priznanja na tako malom prostoru kao što je Hrvatska, LADO je jedinstven i u svijetu, što je prepoznala i publika u brojnim svjetskim koncertnim dvoranama u kojima je LADO nastupao na svim kontinentima.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje hrvatske glazbe i plesa da dođu na koncert, jer je upravo ovaj folklorni ansambl osnovan sa zadaćom da prikuplja, umjetnički obrađuje i scenski prikazuje najljepše primjere bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije