Biskup Mrzljak u Strahonincu krsti peto dijete u obitelji Šlezak

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak krstit će u subotu 15. lipnja u župnoj crkvi Marije Pomoćnice u Strahonincu peto dijete u obitelji Ivane i Hrvoja Šlezak. Misa s krštenjem Vjere Šlezak počinje u 10.30 sati. Hrvoje Šlezak po zvanju je magistar znanosti, radi kao profesor geografije u Osnovnoj školi u Kuršancu, a Ivana je učiteljica razredne nastave, te radi kao učiteljica u produženom boravku III. Osnovne škole u Čakovcu. Roditelji su i djece: Jakova (12,5), Eve (10), Davida (7) i Ane (2).

Ređenje petorice svećenika Varaždinske biskupije, trojice iz Međimurja

Biskup mons. Josip Mrzljak zaredit će tijekom svečanog misnog slavlja u subotu 22. lipnja petoricu novih svećenika mjesne Crkve. Za svećenike će biti zaređeni đakoni Siniša Blatarić iz župe Koprivnički Ivanec, Mario Kaniški iz župe Kneginec, Nikola Markušić iz župe Goričan, Kristijan Stojko iz župe Sv. Martin na Muri i Marko Tilošanec iz župe Kotoriba. Misa u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu počinje u 10 sati.

U Mačkovcu proslava 60. obljetnice misništva fra Ivana Holetića

Fra Ivan Holetić, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, proslavit će u svom rodnom Mačkovcu kod Čakovca u nedjelju 23. lipnja 60. obljetnicu misništva svečanim misnim slavljem koje u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla počinje u 10.30 sati. Franjo Holetić rođen je u Mačkovcu u brojnoj i pobožnoj obitelji 26. ožujka 1927. godine.

Od njegovih sedmero braće i sestara, dvije sestre su postale redovnicama. Polazio je franjevačku klasičnu gimnaziju u Varaždinu te Nadbiskupsku gimnaziju i Bogoslovni fakultet u Zagrebu. U franjevački red stupio je 1946. godine u Krapini, kada je dobio redovničko ime fra Ivan Nepomuk. Jednostavne zavjete položio je u Krapini godinu dana kasnije, a 1951. godine svečane zavjete u Zagrebu.

Za svećenika je zaređen 30. lipnja 1953. u zagrebačkoj katedrali, a mladu misu slavio je u čakovečkoj župnoj crkvi sv. Nikole biskupa 12. srpnja iste godine. Službovao je u franjevačkim samostanima u provinciji kao kapelan, župnik, orguljaš, zborovođa, gvardijan, kroničar, duhovnik, vjeroučitelj, vođa ministranata, ispovjednik i dušobrižnik bolesnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije