DDICP Čakovec organizira Dane otvorenih vrata

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec prezentirat će javnosti svoj rad kroz interaktivne radionice i druženje za posjetitelje, gdje  će biti prisutni i korisnici poludnevnog boravka, osobe s invaliditetom, kako bi posjetiteljima na što bolji način približili prepreke s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno susreću, ali i onim pozitivnim i veselim stvarima koje čine njihov život.

Kroz igru i natjecanje posjetitelji će imati prilike na trenutak iskusiti život s nekim tjelesnim ograničenjem, a najuspješniji bit će simbolično nagrađeni.  Interaktivna radionica i druženje održat će se u petak 14. lipnja s početkom u 10 sati u prostorijama društva u Čakovcu, Ante Starčevića 1, sa sljedećim programom:

– Što je tjelesni invaliditet?
– Kako vidim osobe s invaliditetom? – razmišljanja posjetitelja
– U tuđim cipelama – niz igara kroz koje osoba bez tjelesnog invaliditeta upoznaje dio svakodnevnice osoba s tjelesnim invaliditetom ( jedenje s rukama vezanim na leđima, pisanje s lijevom rukom, čitanje novina s čarapama na rukama, utrka u kolicima i sl.) i debata nakon toga
– Pravila lijepog ponašanja u komunikaciji s osobama s invaliditetom s primjerima iz prakse
– O Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec – predstavljanje rada društva i upoznavanje s zaposlenicima
– Podjela nagrada i diploma za najuspješnije u igrama
– Druženje s korisnicima poludnevnog boravka i zaposlenicima društva

Uz radionicu i druženje, 12., 13. i 14. lipnja od 8 do 14 sati, također u prostorima društva, bit će organizirana i dostupna za posjetitelje prodajna izložba proizvoda koje izrađuju korisnici poludnevnog boravka u sklopu kreativnih radionica. Svaki posjetitelj dobit će brošuru o ponašanju prema osobama s invaliditetom i letak o radu društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije