Iz štrigovskih bregov Razkrižju

U nedjelju 2. lipnja u Domu kulture u Razkrižju održana je priredba posvećena ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Na priredbi su nastupili: Stari muzikaši, VIS Štrigovčanci, ŽVS Stridonne, Drago Brežnjak, Zvonko Ladić s obitelji i Rok Mikec. Publika je imala prilike uživati u bogatom programu i pjesmama istaknutog kantautora Stjepana Makovca Pište. Program su vodili Stanislav Rebernik i Josip Mikec.

Na samom kraju, publici su se obratili razkriški župan Stanko Ivanušić i predsjednik KUD-a Sv. Jeronim Matej Ščavničar. Župan Ivanušić poželio je dobrodošlicu Hrvatskoj u Europsku uniju kao i prednosti koje Unija donosi, dok je Ščavničar istaknuo prijateljstvo Razkrižja i Štrigove te nevažnost granice koja ih za sada dijeli.

– Uskoro će ta granica biti uklonjena jer ionako se radi samo o fizičkoj granici. Štrigova i Raskrižje odavno njeguju dobrosusjedske i prijateljske odnose. I tako će biti i ubuduće. Pjesma je ona koja spaja ljude različitih rasa, nacionalnosti i govornih područja i uopće nije važno razumjeti riječi da bismo razumjeli osjećaje koje glazba prenosi, poručio je Matej Ščavničar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije