Štrajka neće biti! Vlada i sindikati postigli dogovor!

– Dragi maturanti, nemojte biti nervozni, sutra izađite na ispit državne mature jer štrajka neće biti. Dogovor sa sindikatima je postignut – upravo je rekao ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović koji je prvi izašao s pregovora Vlade sa sindikatima državnih i javnih službi.

– Štrajk je otkazan, Vlada i sindikati državnih i javnih službi parafirali su sporazum u kojem će, nakon što tri uzastopna tromjesečja BDP bude pozitivan, sjesti i razgovarati o načinu i modalitetu podizanja koeficijenata – rekao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. Mirando Mrsić napomenuo je: – Uz uvjet da deficit državnog proračuna bude manji od 3 posto.

Potpisivanju nije prisustvovao Vilim Ribić, ali kolege tvrde da je imao dogovoren put. Sindikati koji nisu bili u sporu s Vladom jučer su odbili potpisati sporazum bez prethodnih konzultacija sa svojim tijelima. Preporod neće potpisati sporazum s Vladom, kazao je danas u Rijeci Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod.

U ovom, četvrtom po redu sporazumu koji Vlada nudi sindikatima još se jednom, baš kao i u sporazumima iz 2009., 2011. i 2012. godine, uređuje povećanje plaće nakon izlaska iz krize, pa Stipić pita čemu uopće novi sporazum. Dodaje kako sindikati koji ga potpisuju ništa ne traže, a Vlada im pak ništa neće dati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije