Poziv na volontiranje u inozemstvu

S veseljem se pozivaju svi studenti na info sastanak o volonterskim praksama u inozemstvu koji će se održati na Fakultetu Organizacije i Informatike (zgrada 1) u četvrtak 6. lipnja u 19 sati u predavaonici 7.

Info sastanak je za vas organiziran od strane AIESEC-a Varaždin, lokalnog odbora najveće studentske organizacije u Svijetu koja djeluje u 114 zemalja te mladim studentima omogućuje mobilnost i priliku da promijene život sebi i drugima. Info sastanak je namijenjen svim studentima Fakulteta Organizacije i Informatike i studentima Međimurskog i Varaždinskog veleučilišta, te Fakulteta geotehnike koji žele saznati na koji način mogu volontirati u inozemstvu te na koji način će im takvo međunarodno iskustvo pomoći u osobnom razvoju.

Na info sastanku će se predstaviti dva programa kojima se želi studentima približiti volonterske prakse sukladno njihovim željama, znanju i preferencijama. Predstavit će se program “Uči putujući”, koji je orijentiran na volontiranje u općem smislu, a poziva studente na putovanje koje će trajati 6 tjedana, odnosno na iskustvo života i realnosti zemlje u koju student dolazi volontirati. Samo volontiranje se u većini slučajeva bazira na edukacijama različitog tipa, primjerice podučavanje engleskog jezika, podučavanje toleranciji, socijalnom poduzetništvu i slično.

Drugi program koji će se predstaviti veže se za temu održivog razvoja te je kao takav prikladan studentima Međimurskog veleučilišta i studentima geotehničkog fakulteta, a bazira se na projektima o problemima u okolišu na svjetskoj razini, podizanju svijesti o okolišu i održivom razvoju kao i na upućivanje studenata na lokalnu realnost stanja u okolišu.

Studenti Međimurskog veleučilišta info predavanje mogu odslušati u srijedu 5. lipnja 2013. u prostorijama Učiteljskog fakulteta (predavaonica br. 34 u 13 sati). Navedeni programi služe samo za orijentaciju te ne ograničavaju studente za prijavu na volontersku praksu s bilo kojom tematikom projekta.

Za više informacija posjetite http://bit.ly/viseinformacija, a prijaviti se možete na http://bit.ly/prijavazapraksu. Dođete u što većem broju da saznate na koji način Vi možete izgraditi sebe i svijet u kojem živite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije