Dan Grada Čakovca uz novog gradonačelnika Stjepana Kovača

U srijedu je u Centru za kulturu održana svečanost u povodu dana Grada Čakovca. Nakon tri mandata što je grad kao gradonačelnik vodio Branko Šalamon, po prvi puta je na ovoj svečanosti i službeno prvi nastup imao novi gradonačelnik Stjepan Kovač. Na svečanosti su bili nazočni uzvanici iz društvenog gospodarskog i kulturnog život Međimurja, pišu Mnovine.hr.

Na samom početku zahvalio se svima koji su ga podržali za gradonačelnika kao i njegove zamjenike.

– Neću vas gnjaviti poviješću grada, jer među vama ima dosta onih koji bi me o tome mogli puno naučiti. Nije mi cilj zadiviti vas danas bilo čime, ali želim da mi vjerujete, da ću sa svojom ekipom učiniti sve što je u našoj moći da stvorimo političke okvire za gospodarsku ali i kulturnu te naročito, obrazovnu ekspanziju našeg grada.

– Iz Čakovca želimo ponovno učiniti brend, prepoznatljiv van granica naše domovine. Stjepan Kovač se svom prethodniku Branku Šalamonu zahvalio prigodnim poklonom koji mu je javno uručio na svečanosti, nakon podjele najviših gradskih nagrada Grba Grada Čakovca – istaknuo je Kovač.

Grb Grada Čakovca dodijeljen dr. Miri Kermek – Sredanović, Vajdi i DVD-u Žiškovec

Ovogodišnja dobitnica najprestižnijeg gradskog priznanja Grba Grada Čakovca je dr. Mira Kermek Sredanović za svoj doprinos u obrazovanju, kulturi i radu s mladima. Ona se ispričala na nedolasku na uručenje nagrade, zbog obiteljskih razloga, pa će joj se nagrada uručiti naknadno.

Nagradu Grb Grada Čakovca dobila je Mesna industrija Vajda iz Čakovca koja ostvaruje promet od 200 milijuna kuna godišnje, zapošljava 400 djelatnika i na svoje poslovanje veže još 100 kooperanata. U proizvodnji koristi domaće sirovine, tradicionalne recepture i prirodne začine.

DVD-u Žiškovec Grb Grada Čakovca dodijeljen je za kvalitetan rad na edukaciji s građanima, posebno rad s mladima što je u njihovoj tradiciji od 1962. godine na ovamo. Natjecanje vatrogasne mladeži u Žiškovcu postalo je zaštitni znak tog mjesta.

Na svečanosti je prikazan kratki film u čast Čakovca i 20 godišnjice od kada je Čakovec dobio status grada kao samostalne jedinice lokalne samouprave. Film su izradile Dvije lije, a tekst Ljubomir Borović. Program je svojim nastupom uveličao zbor Josip Štolcer Slavenski, pišu Mnovine.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije