FOTO: Ni kiša, ni pljuskovi ne mogu ništa Danima šibe i ribe!

Ni kiša, ni pljuskovi i prohladno vrijeme nisu bili dovoljno jaki “protivnici” svima onima koji su ove godine odlučili doći u Kotoribu na jubilarne 10. Dane šibe i ribe. Na prostoru kod nove škole u subotu 25. i nedjelju 26. svibnja okupio se veliki broj posjetitelja koji su imali prilike naučiti izrađivati proizvode od šibe, loviti ribu u bazenu, uživati u ribljim specijalitetima, posebice šarana na rašljama i dobro se zabaviti uz kulturno zabavni program.

Organizator tradicionalne manifestacije bila je Općina Kotoriba predvođena načelnikom Ljubomirom Grgecom. Veliki šator hotela Podravina bio je mjesto gdje se kuhalo, plesalo, sviralo i pjevalo…Sve je počelo u subotu i to Ribijadom kada je 15 općinskih udruga pripremalo ribu na razne načine. Bilo je pržene ribe, na žaru, ali i poznatog fiša. Svi ti specijaliteti besplatno su podijeljeni posjetiteljima kojih je i u subotu bilo iz svih krajeva Međimurja, ali i šire.

U međuvremenu je u sportskoj dvorani održan rekreativni ženski odbojkaški turnir na kojem su sudjelovale ekipe iz Donje Dubrave, Svete Marije i Kotoribe. U večernjim satima za odličan štimung i nezaboravnu zabavu bili su zaduženi Nano Prša i Kontrast bend.


Centralna manifestacija Dana šibe i ribe održana je u nedjelju kada je za tu prigodu Općina Kotoriba organizirala besplatan vlak iz Varaždina. Štandovi s ručnim rukotvorinama, licitarski proizvodi, proizvodi od šibe i neizostavni miris šarana na rašljama mamili su poglede svih gostiju koji su tog dana imali prilike razgledati Etno zbirku, kotoripsku crkvu i ostavštinu književnika Jože Horvata.

U ranim poslijepodnevnim satima ispod šatora koji  je bio dupkom pun, započeo je zanimljiv i bogat kulturno zabavni program. Za međimursku pjesmu i ples bili su zaduženi članovi KUD-a Kotoriba i mali folkloraši OŠ Kotoriba, svu ljepotu pokreta mažoret plesa pokazale su tri skupine Kotoripskih mažoretknja, dok su svojim glasovnim sposobnostima oduševili gosti iz Skrada, članovi Pjevačkog zbora KUD-a Zeleni vir.

Za smijeh i dobru atmosferu bio je zadužen Đura z Međimurja, a nekoliko pjesama sa svog albuma promovirao je i Zvonimir Dravec. Tom je prilikom povodom deset godina Dana šibe i ribe općinski načelnik Ljubomir Grgec uručio priznanja onima koji su kroz to vrjeme dali svoj najveći doprinos. Njih su primili ŠRD Som Kotoriba, Udruga prijatelja prirode i ribolova Žužička, tvrtke Međimurjeplet-Mura i Košaraštvo Pogorelec Kotoriba, Turistička zajednica Međimurske županije te idejna začetnica i tadašnja predsjednica Turističke zajednice Općine Kotoriba Bernarda Habuš.

Program su vodili uigrani dvojac Edita Farkaš Nikić i Alen Fuš, a za zabavni dio bio je zadužen odličan Zodiac bend. Pred manifestacijom je odlična budućnost jer se ponovno pokazalo i dokazalo da je Kotoribi i Međimurju takav događaj itekako potreban.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije