Završena glazbena druženja u dječjem Dnevnom boravku

Tijekom svog boravka u Čakovcu i udruzi Zora, njihova EVS volonterka Clemence Bell uključivala se u razne aktivnosti i organizacije kako bi na razne načine doprinjela lokalnoj zajednici. Od veljače ove godine pa do prošlog tjedna, Clemence je jednom tjedno, četvrtkom, svirala mandolinu u Dnevnom boravaku djece “Dr. Antun Bogdan”, takozvanom Caritasu.

Sa Clemence koja je svirala francuske i hrvatske pjesme volontirala je i Janja Varga, koja je sa djecom pjevala. Druženjima četvrtkom prisustvovali su štićenici i osoblje dnevnog boravka, koji su Zorine volonterke uistinu lijepo ugostili.

– Svako druženje bilo je tako lijepo, tako da je vrijeme brzo prolazilo – baš sam se iznenadila kada sam shvatila da smo već stigli do našeg posljednjeg druženja. Bilo je zanimljivo otkrivati koje sve pjesme su nam zajedničke na engleskom, francuskom i hrvatskom jeziku, poput npr. Bratec Martin.

Budući da nisam imala prilike volontirati s djecom i osobama s poteškoćama u razvoju, ovo iskustvo mi je pomoglo da postanem svjesnija sposobnosti ove djece, ali i prepreka s kojima se susreću. U svakom slučaju, ovo iskustvo me definitivno obogatilo kao osobu i zahvalna sam što sam imala prilike sudjelovati, napomenula je Clemence.

Na posljednjem druženju 23. svibnja osoblje Dnevnog boravka uručilo je Clemence zahvalnicu i poklon.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije