Više od 160 sudionika posjetilo međimurski Centar znanja

U Centru znanja Međimurske županije u Čakovcu 23. svibnja održan je Dan otvorenih vrata. Od 9 do 15 sati u vođenim obilascima više od 160 posjetitelja imalo je priliku razgledati  kompleks bivše vojarne Nikola Šubić Zrinski i doznati nešto o povijesti same vojarne izgrađene 1896. godine i o tome kako je prostor revitaliziran od 2007. godine.

Svoja su vrata otvorile sve institucije smještene u Centru znanja Međimurske županije – Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) sa svojim inkubiranim poduzećima, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Međimurska energetska agencija (MENEA), Turistička zajednica Međimurske županije, te MIN – MEĐIMURJE, INVESTICIJE, NEKRETNINE – koje su posjetiteljima predstavile svoj rad, projekte i mogućnosti suradnje.

Najbrojniji posjetitelji bili su učenici srednjih škola (Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Tehnička škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec i Srednja škola Čakovec), a odazvali su se i učenici osmog razreda I. Osnovne škole Čakovec.

Budući da je pokrenuta nova faza razvoja Centra znanja Međimurske županije, prilika je iskorištena za upoznavanje sudionika s planovima koji se odnose na rekonstrukciju triju objekata namijenjenih osnivanju Instituta za promicanje kulture znanja, zatim Metalske jezgre (razvojno – edukacijski centar za podršku metaloprerađivačkom sektoru), kao i dodatnim inkubacijskim prostorima za Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Jedan je to od prvih projekata u Međimurskoj županiji koji se intenzivno priprema za prijavu na prvi natječaj za dodjelu sredstava iz strukturnih fondova nakon pristupanja Hrvatske EU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije