U Šenkovcu održana promocija knjige o Jeleni Zrinski

Na Dan kulturne raznolikosti 21. svibnja u sklopu kulturnog programa “Dani svete Jelene”, u župnom klubu crkve Svete Jelene Križarice u Šenkovcu održana je promocija knjige mađarske akademkinje Agnes R. Varkonyi “Jelena Zrinski, najhrabrija žena Europe”.

Iako se, mnogobrojnom publikom ne možemo pohvaliti (šteta što ih nije bilo više), promocija je ostvarila svoju svrhu. O hrabroj ženi čija je mladost vezana za Ozalj i Čakovec, koja je rođena prije 370 godina – 1643. godine, a preminula prije 310  – 1703. godine i njenoj junačkoj obrani nasljedstva i života svoje djece, grada Munkacsa tada u Mađarskoj, a danas Mukačeva u Ukrajini, prisutnim je mještanima govorio promotor knjige i voditelj “Programa mladih 2013.”  Tihomir Benčić.

Knjigu o ženi kojoj upravo Europa kroji sudbinu, ženi koja usprkos stereotipima tadašnjeg društva, preuzima ratničku ulogu i tri godine brani svoje pravo na dostojan život, priredilo je izdavačko poduzeće Konzor iz Zagreba koje je i odobrilo promociju.

Program predstavljanja knjige, njene autorice i čitanje ulomaka, svojim je prekrasnim glasom, uz pratnju gitare, uljepšala  mlada kantautorica Lea Šprajc. Na nagovor prisutne publike, svoj je nastup produžila i tako zaslužila srdačan pljesak, simpatije i ovacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije