Vijesti / Društvo
Društvo
KNJAŽALISTE U PARAGU Vedran Ćorluka i njegova supruga Franka skupljali staro željezo
Press

NOVA EMISIJA NA HRT-U

KNJAŽALISTE U PARAGU Vedran Ćorluka i njegova supruga Franka skupljali staro željezo

Vedran je i zaigrao za NK Parag, a romkinje su Franki dijelile ljubavne savjete

Međimurski Parag u općini Nedelišće najveće je romsko naselje u Hrvatskoj. U prvoj epizodi putujuće Knjazalište upravo tamo dovodi Vatrenog Vedrana Ćorluku i njegovu suprugu Franku. Dok su romske WAGsice Franki dijelile ljubavne savjete, Čarli je s ekipom NK Paraga posjetiteljima priredio spektakl na terenu. No, nisu ih poštedjeli ni skupljanja željeza..., piše HRT.

"Danas kod nas dolaze Vedran Ćorluka i njegova supruga Franka!" Spektakularno su, prolazeći megafonom kroz selo, stanovnici Paraga i domaćini prve epizode Knjazališta najavili dugoočekivani dolazak supružnika u njihovo naselje. Oduševljenje na sve strane i doček koji mu priliči - i mladi i stari od samog ulaska našeg bivšeg reprezentativca u selo uzvikivali su "Vedran Ćorluka! Vedran Ćorluka!"

Turistički obilazak Paraga

Najprije se upoznao sa stanovnicima sela, no Čarli nije bio dugo sam. Ubrzo im se pridružila i Franka pa su ih domaćini poveli u "turistički obilazak" Paraga. Sve su Franka i Čarli doznali - njihovo podrijetlo, povijest romske zastave, koliko imaju stanovnika, koliko jedna obitelj u selu najviše ima djece, njihovu prosječnu životnu dob... A nisu propustili ni priliku da zaplešu na tradicionalnu romsku glazbu.

Vezana vijest

Vatrena atmosfera u Badličanu: Svi su došli vidjeti Vedrana Ćorluku u dresu Paraga EVO KAKO JE BILO VIDEO I FOTO Vatrena atmosfera u Badličanu: Svi su došli vidjeti Vedrana Ćorluku u dresu Paraga

A onda su ih i uposlili. Pitate se kako su se Franka i Čarli proveli kao Romi skupljajući staro željezo? Bilo im je i više nego zabavno.

Skupljali staro željezo 

Vedran je dobio priliku na razglas po susjednom selu stanovnicima priopćiti da firma "Ćorluka - Batelić" skuplja staro željezo. Kad su stali kod gospodina Ive, bio je u čudu zbog gostiju koje je standarda ekipa iz Paraga povela sa sobom.

- Sad da nemate takve goste, ne znam, našalio se. Franki pak je problem stvaralo to što na početku nije dobila rukavice pa je željezo najprije skupljala golih ruku. Marljiva ekipa brzo se "ufurala" u posao, natovarili su željezo na kamion, a Franka je u međuvremenu dobila rukavice. Pomalo je negodovala jer je za nju suprug bio prespor.

A razočaran je nakon prvog skupljanja željeza pomalo ostao i Vedran. - Ja sam ipak očekivao malo bakra, rekao je.

Za Franku je jedan od, mogli bismo reći najedukativnijih, ali i najzabavnijih dijelova posjeta, bio kad je sjela za "okrugli stol" s romskim WAGsicama koje su joj dijelile ljubavne savjete i otkrile joj ženske tajne njihove populacije.

Romkinje Franki dijelile ljubavne savjete

Konzumiranje ljubavi prije braka, kažu Franki, u njihovoj zajednici više se ne poštuje kao prije, a nemaju više ni običaj kupovanja mlade. Svakako su se složile u jednom - prije utakmice nema ljubavnih odnosa s muškarcem. Zašto?

- Pa onda ne mogu misliti na loptu, našalila se jedna stanovnica Paraga.

- Zapravo se nikad ne vidiš prije utakmice s njim, oni su uvijek u karanteni, dan ranije odu, tako da prije utakmice nema ništa ni kod nas, rekla je Franka i priznala romskim WAGsicama da su je svašta naučile, javlja HRT.

- Nadam se da ću to sve znati prenijeti na svoj brak, zaključila je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video