Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Misa, procesija i blagolsov pročelja kapelice svetog Mihovila
I.N.

820 GODINA MIHOVLJANA

VIDEO I FOTO Misa, procesija i blagolsov pročelja kapelice svetog Mihovila

Ovaj događaj predstavlja važan trenutak u povijesti Mihovljana

U nedjelju, Mihovljan je nastavio svoju proslavu povodom 820. godišnjice s blagoslovom pročelja kapelice svetog Mihovila, zaštitnika ovog mjesta, koji se smatra najmoćnijim među anđelima.

Proslava 820 godina Mihovljana Fotogalerija

Svečanost je započela misom, a proslava je uključivala i procesiju od Crkve svete Ane, drugog zaštitnika Mihovljana, do obnovljene kapelice svetog Mihovila.

Osim lokalnih mještana koji su se okupili na misi, u pjevačkom dijelu i procesiji sudjelovao je i KUD iz Mihovljana, a prisustvovao je i predsjednik Mjesnog odbora Mihovljan Ivica Novak.

Tijekom svete mise, fra Filip Đurđević, župnik i gvardijan Župe svetog Nikole u Čakovcu, izvršio je blagoslov obnovljenih pročelja kapelice svetog Mihovila. Ovaj događaj predstavlja važan trenutak u povijesti Mihovljana i označava duboko ukorijenjenu vjersku tradiciju i zajedništvo ovog malog, ali ponosnog mjesta.

Vezana vijest

SVEČANO I VESELO Dan mjesta Mihovljan 820. ROĐENDAN FOTO Svečanom sjednicom Mjesnog odbora te bogatim programom Mihovljan slavi svoju 820. obljetnicu

Ova svečanost donosi zajedništvo, ponos i zahvalnost prema zaštitniku, svetom Mihovilu, dok obnovljena kapelica postaje svjetionik duhovnosti za Mihovljan i okolicu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video