Vijesti / Društvo
Društvo
ONI SPAŠAVAJU ŽIVOTE Odjel intervencijske kardiologije pruža najbolju moguću skrb
Međimurska županija

ŽUPANIJSKA BOLNICA ČAKOVEC

ONI SPAŠAVAJU ŽIVOTE Odjel intervencijske kardiologije pruža najbolju moguću skrb

Međimurska županija prije sedam godina prepoznala je potrebu za unaprijeđenjem zdravstvene skrbi svojih građana te je otvoren Odjel intervencijske kardiologije, koji je od tada neprestano pruža najbolju moguću skrb

ONI SPAŠAVAJU ŽIVOTE Odjel intervencijske kardiologije već sedam godina pruža najbolju moguću skrb Fotogalerija

Tada su napravljene i prve koronarografije. Od početka rada obavljaju se i perkutane koronarne intervencije, kateterizacija desne strane srca, implantiraju se privremeni i trajni elektrostimulatori, ICD uređaji (implantabilni kardioverter defibrilator) što podiže razinu rada i proširuje opseg djelokruga rada odjela.

Trenutni tim odjela Intervencijske kardiologije čine 5 liječnika kardiologa, magistra sestrinstva, 5 prvostupnika sestrinstva i 5 prvostupnika radiološke tehnologije. Naime, na odjelu je 2022. godine učinjeno preko 1.700 koronarografija te je implantirano preko 100 elektrostimulatora srca. Od toga je učinjeno 60 kompleksnih intervencija.

Na Odjelu Kardiologije hospitalizirano je i obrađeno 1.030 pacijenata, a u Koronarnoj jedinici s postkoronarnom skrbi hospitalizirano je i obrađeno 1.070 pacijenata. Tijekom prošle godine učinjeno je, ukupno 4.476 ultrazvuka srca, što je prosječno 373 postupka mjesečno. Broj od gotovo 4.500 ultrazvuka srca učinjenih u jednoj godini u našoj bolnici s ukupno 8 kardiologa nadaleko nadmašuje brojeve svih općih bolnica, čak i nekih kliničkih centara.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video