Vijesti / Društvo
Društvo
'BAKINI KOLAČI' Najbolji kolač s jabukama pripremila je Natalija Munđar iz Križovca
E.M.

FESTIVAL MEĐIMURSKIH SLASTICA

'BAKINI KOLAČI' Najbolji kolač s jabukama pripremila je Natalija Munđar iz Križovca

Članice žirija, Slađana Herman i Marija Borković, nisu imale lak zadatak

U sklopu manifestacije „Jesen u Čakovcu” u atriju Starog grada održan je Festival međimurskih slastica „Bakini kolači”. 

'BAKINI KOLAČI' Najbolji kolač s jabukama pripremila je Natalija Munđar iz Križovca Fotogalerija

Riječ je o već tradicionalnom izložbenom, prodajnom i natjecateljskom festivalu kojeg organizira Udruga za očuvanje kulturne baštine „Međimurska gruda” iz Dunjkovca.

Festival je okupio brojne izlagače koji su u atriju prezentirali najbolje kolače kakve su nekada pravile naše bake, a i ovaj puta predstavili su se i gosti iz Središča ob Dravi. Osim izložbeno-prodajnog imao je i natjecateljski karakter.

Članice žirija Slađana Herman stručna učiteljica kuharstva u Srednjoj školi Prelog i Marija Borković umirovljena kuharica i slastičarka, morale su među 27 prijavljena kolača, izabrati one najbolje. Uvjet je bio da kolač sadrži jabuku, koja se može kombinirati i s drugim namirnicama.

Prvo mjesto pripalo je Nataliji Munđar, članici Udruge žena Križovec. Druga je bila Ivanka Habuš iz Gardinovca, članica Udruge građana „Gardruže” Gardinovec. Treće mjesto pak je pripalo Ljubici Kutnjak, članici Udruge sportske rekreacije „Sport za sve” Mursko Središće.

Za najbolje uređeni štand lentu 'izvorno međimursko' ponijela je Štefinija Jambrošić iz KUU Društvo žena Gornji Kraljevec.

Lente i prigodne nagrade pobjednicama su uručili Franjo Soldat predsjednik Udruge „Međimurska gruda” i Rudi Grula direktor Turističke zajednice Međimurske županije.


 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video