Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO I VIDEO Dixieland band proslavio velikih 25 godina u glamuroznom stilu, publika ostala očarana
E.M.

NASTUP ZA PAMĆENJE

FOTO I VIDEO Dixieland band proslavio velikih 25 godina u glamuroznom stilu, publika ostala očarana

Dixieland band Čakovec je danas, 22. rujna, pred brojnom publikom u dvorani CZK Čakovec, proslavio svoj impresivan jubilej - 25 godina postojanja

Ovaj šareni glazbeni ansambl, koji je osnovan 1998. godine, priredio je nezaboravan rođendanski koncert pod nazivom "Naših 25 godina". 

FOTO I VIDEO Dixieland band proslavio velikih 25 godina u glamuroznom stilu, publika ostala očarana Fotogalerija

Ova večer nije samo bila prigoda za slavlje, već i prilika da se prisjetimo bogatog glazbenog nasljeđa benda te njihovog iznimnog doprinosa međunarodnoj glazbenoj sceni.

Na ovogodišnjem rođendanskom koncertu, publika je uživala u nastupu hrvatske jazz dive Zdenke Kovačiček, koja je očarala prisutne svojim nevjerojatnim glasom i šarmom. Program je bio vođen popularnim voditeljem Mirkom Fodorom, koji je svojom prisutnošću, humorom i glasom dodatno začinio večer.

Dixieland band Čakovec je tijekom proteklih 25 godina održao čak 245 koncertnih nastupa i snimio 5 nosača zvuka, što je dovoljno da ih svrstamo u istinske glazbene legende. Osim impresivnog broja nastupa, članovi benda ističu kako su uspjeli očuvati svoj prepoznatljivi stil unatoč promjenama u glazbenom svijetu tehnološkim inovacijama i novim glazbenim pravcima.

Dixie stil, koji je rođen početkom XX. stoljeća, gotovo je nestao polovicom stoljeća. No, Dixieland band Čakovec je uspio očuvati taj duh i glazbu koja ga prati. Ova iznimna grupa glazbenika ne samo da je opstala već i cvjetala, svirajući s strašću i predanošću tijekom svih ovih godina.

Njihova glazba prešla je granice Međimurja, dopirući do različitih dijelova Hrvatske i širom Europe, uključujući Njemačku, Austriju, Mađarsku, Srbiju i druge zemlje.

Osim svoje vlastite glazbene izvrsnosti, Dixieland band Čakovec ima privilegiju surađivati s brojnim poznatim imenima iz svijeta glazbe i estrade.

Na njihovim koncertima pojavljivali su se vokali poput Stjepana Jimyja Stanića i Zdenke Kovačiček, virtuozni vibrafonist Boško Petrović, saksofonist Saša Nestorović, stand up komičar Željko Pervan, poznati meteorolog i voditelj Zoran Vakula te mnogi drugi.

Ova iznimna glazbena večer označila je ne samo 25 godina postojanja Dixieland benda Čakovec, već i njihovu posvećenost glazbi koja ne poznaje granice.

Njihova strast prema Dixie glazbi i njihovoj izvanrednoj izvedbi ostavit će snažan utisak na publiku, a budućnost ovog ansambla izgleda svijetlo dok nastavljaju širiti radost i ritam ovog jedinstvenog glazbenog žanra.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video