Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Evo kako je bilo na atraktivnom Sajmu sigurnosti i prevencije na Marini
E.M.

prelog

VIDEO I FOTO Evo kako je bilo na atraktivnom Sajmu sigurnosti i prevencije na Marini

Danas je Prelog bio poprište održavanja osmog po redu Sajma sigurnosti i prevencije u organizaciji PU međimurske i Vijeća za prevenciju Grada Preloga, samog Grada te uz potporu Ravnateljstva policije

Sajam sigurnosti i prevencije 2023 Fotogalerija

Sve je počelo svečanom misom u crkvi sv. Jakoba u Prelogu za poginule i nestale branitelje i policajce te susretom načelnika Policijske uprave Ivanom Sokačom s članovima obiteljima poginulih i nestalih policijskih službenika.

Potom je slijedilo službeno otvorenjem Sajma u Domu kulture te brojni atraktivni događaji na Marini.

O tome što je sve posjetitelje dočekalo na Sajmu načelnik Sokač je rekao sljedeće - Uoči Dana policije Policijska uprava međimurska već tradicionalno organizira ovaj Sajam sigurnosti i prevencije. Okupili smo više od 50 izlagača, nekoliko edukativnih predavanja i radionica te Interventnu jedinicu naše policije, potom HGSS i srodne službe koji su napravili nekoliko pokaznih vježbi.

Načelnik Sokač je istaknuo kako je ugodno iznenađen velikim odazivom posjetitelja, ali i sudionika. 

Na Marini smo zatekli i gradonačelnika Ljubomira Kolareka koji također nije krio zadovoljstvo velikim odazivom posjetitelja, a i dodao je kako su na sreću i vremenske prilike poslužile te je sve prošlo u najboljem redu. 

Vezana vijest

Volonteri Crvenog križa sajam sigurnosti i prevencije PLEMENITI POZIV Laura, Niko, Ivor i David mladi su volonteri Crvenog križa

Gradonačelnik je pohvalio rad međimurske policije te ostvarene radne rezultate. Posebice one koji su ostvareni na provođenju preventivnih projekata, po čemu je Policijska uprava međimurska jedna od najboljih u Republici Hrvatskoj te je pohvalio ovogodišnji moto obilježavanja Dana policije, „ZAJEDNO GRADIMO SIGURAN SVIJET“.

Na ovogodišnjem su sajmu izlagači, koji se u svom radu bave sigurnošću i prevencijom, predstavili javnosti raznu opremu i tehnička pomagala koja koriste u svakodnevnom radu. Uz to, bile su predstavljenje i mnogobrojne preventivne radionice. 

Veliki broj radionica posvećen je najmlađim članovima društvene zajednice koji su kroz igru, na veseo i razigran način naučili kako se pravilno kretati pločnikom, kako prelaziti zebru, čemu služe semafori i još mnogo drugih stvari.

Najatraktivniji dio sajma, svakako su bile pokazne vježbe. Interventni policajci iz Policijskih uprava sisačko-moslavačke, karlovačke i međimurske prikazali su vježbe rada s oružjem i službenom palicom-tonfom te su demonstrirali razne borilačke vještine koje policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Ujedno, međimurski interventni policajci prikazali vježbu uhićenja počinitelja teškog  kaznenog djela.

U središnjem dijelu bila je prikazana vježba u kojoj je sudjelovalo i nekoliko službenih pasa iz Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa. Kako je to sve skupa izgledalo provjerite u našoj fotogaleriji.

picture
 
picture
 
picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video