Vijesti / Društvo
Društvo
VELIK USPJEH Talentirani 'filmaši' iz Graditeljske škole Čakovec sudjelovali na Festivalu u Karlovcu
Graditeljska škola Čakovec

IZVRSNE KRITIKE

VELIK USPJEH Talentirani 'filmaši' iz Graditeljske škole Čakovec sudjelovali na Festivalu u Karlovcu

Graditeljska škola Čakovec već duži niz godina njeguje tradiciju filmskog stvaralaštva i redovit je sudionik brojnih filmskih smotri, revija i festivala koje se održavaju u Republici Hrvatskoj

„Cilj“ svakog učenika i nastavnika koji se bavi filmskim stvaralaštvom je da mu film bude prikazan na nekoj od ranije spomenutih manifestacija, još bolje na više njih, kako bi uradak mogla vidjeti šira publika. Jedna se takva manifestacija održavala proteklog tjedna u gradu na četiri rijeke – Karlovcu.

Naime, Karlovac je bio domaćin međunarodnog filmskog festivala za srednjoškolski uzrast pod nazivom Four River Film Festival.

Na Festivalu su predstavljena 63 od ukupno 1447 prijavljenih filmova iz cijeloga svijeta, a među njima su čak tri animirana filma naše škole našla svoje mjesto, što je izvanredan uspjeh. Graditeljsku školu predstavljali su Mihael Štebih sa filmom Čoplek, Maša Varga sa svojim filmom Renew i Vanja Modrinjak s animiranim filmom Space Traveler.

Spomenutom trojcu na festivalu su se pridružili i učenici Doris Bergovec i Gabriel Matešin te njihova nastavnica, mentorica i voditeljica filmske družine Ljiljana Ille, dipl. inf., nastavnica savjetnica.

Filmovi su dobili izvrsne kritike, a učenici i mentorica još više samopouzdanja i elana za nove filmske poduhvate.
 

Najnovije

Reci što misliš!