Vijesti / Društvo
Društvo
ČITATELJ UPOZORAVA Josip Ceilinger: Ovo je klopka obrasla travom, netko će stradati
List Međimurje

NEDELIŠĆE

ČITATELJ UPOZORAVA Josip Ceilinger: Ovo je klopka obrasla travom, netko će stradati

'Trebala su biti spojena dva strujna kabla, ali negdje je zapelo i tako stoji'

Na poziv Josipa Ceilingera iz Nedelišća posjetili smo Sajmište. Gospodin Ceilinger živi u posljednjoj kući u naselju, tik do mosta koji preko Trnave vodi u polja i livade. Poveo nas je preko mosta, nasipom skrenuo udesno prema Tratama i odmah ukazao na opasnost koja vreba.

- Pogledajte ovu jamu, klopku! Izmjerio sam da je dugačka 6, široka 2,5, a na najdubljem mjestu uz sami nasip duboka 1,5 metara. Tako stoji već dva mjeseca iako sam zvao i upozoravao. Ovim nasipom prolaze jahači, voze kroseri, a tu se igraju i djeca, uključujući moje unuke. Sad je još sve obraslo u travu i jama se jedva vidi. Kad netko upadne u nju i strada, tek onda će nastati strka. Očito ne misle to riješiti prije no što dođu novinari pa sam zato pozvao List Međimurje - ispričao nam je gospodin Ceilinger. 

Kaže kako se u protekla dva mjeseca gotovo ništa nije dogodilo. Jedino što se dogodilo jest da je jama sve manje uočljiva i više nema ničega što bi prolaznika upozorilo na opasnost. Kaže kako je isprva bila ograđena s nekoliko "šiba, plastika i traka". Kad je stiglo olujno nevrijeme sve je odletjelo i odonda nema ni te "zaštite".

Struja za pilanu

- Tko je točno izvođač radova nisam siguran. No ponešto znam. Namjera je potegnuti struju do pilane u Poduzetničkoj zoni Nedelišće. Čuo sam da pilani ono što imaju nije dovoljno snažno. Kod škole u Nedelišću pak je transformator i Ulicom Sajmište već otprije je prema sjeveru potegnut kabel do Trnave; prolazi ispod nje. S drugim kablom, po sjevernom nasipu, stigli su od pilane koja je na zapadu. Ova jama trebala bi biti mjesto spoja tih kablova.

- No zašto još to nisu spojili, čeka li se Elektra, to ne znam. Zvao sam općinski komunal, ali nisam dobio povratne informacije. Iako ovo nije općinski zahvat, svejedno, tražio sam da barem zagrade i da zovu nekoga. Zvao sam i Hrvatske vode u čijoj je ingerenciji Trnava s nasipima i oni su rekli da su kontaktirali Elektru. Od osobe koja vodi projekt tražili su da se to riješi i vrati u prvobitno stanje. No zasad još ništa nije napravljeno - ispričao nam je Josip Ceilinger u ponedjeljak, 28. kolovoza. 

Smatra kako je sve ovo jako neodgovorno i nada se da nitko neće stradati prije no što se netko vrati i dovrši projekt. Problem je i što se pojas uz Trnavu kosi dva puta godišnje. Trava je sve viša, a jama sve nevidljivija!

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3567

Najnovije

Reci što misliš!