Hvala mama, hvala Ti za sve!

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Majčin dan ima svoje korijene u engleskom i američkom pokretu žena. Amerikanka Ann Maria Reeves Jarvis godine 1865. organizirala je Mothers Day Meetings gdje su majke mogle razmjenjivati ideje o aktualnim pitanjima.

Ona je u Graftonu 12. svibnja 1907. u nedjelju nakon druge godišnjice smrti njezine majke osnovala Memorial Mothers Day Meeting. S 500 bijelih karanfila izrazila je svoju ljubav prema preminuloj majci i u mjesnoj ih je crkvi dijelila drugim majkama. Posvetila se inicijativi za osnivanje službenog državnog praznika u čast majki, pišući pisma političarima, gospodarstvenicima, svećenicima i ženskim udrugama.

Već 1909. majke su u 45 država SAD slavile majčin dan, a američki predsjednik Woodrow Wilson proglasio je 1914. godine Majčin dan nacionalnim praznikom. Mamu volimo svaki dan cijeli život i ne možemo je zaboraviti i prestati voljeti čak i kada više nije s nama.

Stoga je lijepo što barem jedan dan u godini možemo našim dragim mamama odati počast, zahvaliti im na svemu što nam pružaju i pokloniti im pažnju koju zaslužuju. One su divna ljudska stvorenja koja nas prate kroz cijeli život. Uvijek su s nama kad nam je najteže, a nasmijane su i vesele kada smo i mi sretni. Poklonimo im danas jedan cvijet, podarimo im osmijeh i recimo VOLIM TE!

Hvala mama
hvala za radosna jutra i dane
hvala za probdjevene noći duge
hvala za nježnosti kad se svane
hvala za lijepo djetinjstvo bez tuge
hvala za postelju čistu,meku
hvala za svaki objed slasni
hvala za plišanog medu i zeku
hvala za bezbroj priča i basni
hvala za svaki poljubac dragi
hvala ti za ruku koja me vodi
hvala za osmjeh topao,blagi
hvala ti zato što me rodi
 (Marko Grubešić)


Svim majkama želimo sretan Majčin dan!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije