Mažoretkinje Goričana obranile naslov državnih prvakinja

Članovi mažoretkinja i twirling kluba Goričan vratili su se s državnog prvenstva koje se od 26. do 28. travnja održavalo u Kašteli. Na natjecanju je sudjelovalo 900 natjecatelja i natjecateljica iz trideset gradova Hrvatske.

Mažoretkinje Goričan ušle su u malo društvo najuspješnijih timova natjecanja. Osvojena su dva zlata i dva srebra.U  duetu s rekvizitima Ivana Horvat i Tomislav Vranešić osvojili su prvo mjesto, a Bernard Barač i Ilaria Ribič drugo.

Juniorke u C kategoriji plasirale su se na prvo mjesto i tako obranile naslov državnih prvakinja i izborile put na europsko prvenstvo koje  se ove godine održava u Norveškoj. U ovoj kategoriji već su četiri puta osvajale zlato,a prošle godine u Fancuskoj osvojile su i europsko.

Zlatom su se okitili: Sara Lesinger, Josipa Marđetko, Izabel Vadlja, Lana Tisaj, Ivona Blažek, Klara Mesarić, Ilaria Ribić, Josipa Bašnec, Valentina Mikec, Ana Jakšić, Patricija Petric, Ivana Horvat, Petra Horvatić, Tajana Mati, Valentina Pongrac, Katarina Jakšić, Tomislav Vranešić, Bernard Barač, Viktorija Stanko, Lucija Višnjić.

Najmlađa skupina mažoretkinja natjecala se u kategoriji minime gdje su se u jakoj konkurenciji plasirali na četvrto mjesto. I ovaj put su pokazali da među vrlo jakom konkurencijom mogu biti vrlo dobri, te da idu stopama starijih vršnjakinja.

Ova uspješna generacija mladih ljudi ponovno je dokazala kako se u gotovo nemogućim uvjetima postižu veliki rezultati. Tri godine zaredom su prvaci Hrvatske u tradicionalnom mažoret plesu, ove godine po četvrti put, dok su 2009. i 2012. godine bili prvaci Europe, a 2010. Viceprvaci.

Koreografije s kojima se predstavljaju osmislila je i uvježbala trenerica i voditeljica Katarina Vahtarić-Lovrenčak koja je zajedno s njima zaslužna za ovakve rezultate. Mažoretkinje i twirling kluba Goričan zahvaljuju svojoj trenerici, roditeljima, navijačima i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i odlasku na ovo prvenstvo. Ovom prilikom zahvaljuju se i načelniku Općine Goričan Mariu Mohariću i svima koji su ih dočekali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije