Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Nedelišće: Održana predivna 39. smotra 'Međimurske popevke'
List Međimurje

ČUVARI BAŠTINE

FOTO Nedelišće: Održana predivna 39. smotra 'Međimurske popevke'

Danas, 3. lipnja, s početkom u 18 sati u dvorani SGC ATON u Nedelišću počela je tradicionalna manifestacija 39. smotra „Međimurske popevke Nedelišće 2023.“

Smotra se ove godine održala u sklopu događanja "30 dana za 30 godina" kojim Općina Nedelišće svečano obilježava 30 godina postojanja. 

FOTO Nedelišće: Održana 39. smotra 'Međimurske popevke Nedelišće' Fotogalerija

Bilo je gotovo 250 solista, dueta, pjevačkih skupina u pratnji cimbala i tamburaša.

Popevke za završnu smotru u Nedelišću odabralo je stručno povjerenstvu sastavu: emeritus Stjepan Hranjec prof. (predsjednik), Branimir Magdalenić prof. i Miroslav Novak prof.

Za ovogodišnju smotru bile su prijavljene brojne popevke koje su bile izvedene na Predsmotrama u Donjem Kraljevcu i Murskom Središću te na Dječjoj smotri „Međimurske popevke“ u Svetom Marinu na Muri.

Izvođači ovogodišnje smotre došli su iz Međimurja, Varaždina i Slovenije, od onih najmlađih polaznika vrtića pa do onih s velikim životnim iskustvom koji nose izvornu međimursku popijevku u srcu i rado je prenose na mlađe naraštaje.

Podsjetimo, izvorne međimurske popijevke od 2013. godine na Listi su zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske, a od 2018. godine i na UNESCO -ov Reprezentativnom popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Najnovije

Reci što misliš!