ČAKOVEČKI SAJAM

FOTO Na čakovečki sajam stigao mladi krumpir, ali i trešnje iz Savske Vesi

Trešnje su se nudile po cijeni od 7 eura za kilogram

Tmurno i promjenljivo vrijeme dočekalo je jutros prodavače i kupce čakovečkog sajma. No, bez obzira na vremenske uvjete, i današnji sajam privukao je brojne građane, kako namjernike, tako i slučajne prolaznike. Veliki interes i dalje vlada za presadnice povrća što nam je potvrdio i naš sugovornik Vladimir Hanžek iz okolice Varaždina.

– Nudimo presadnice raznog povrća, a najviše se kupuje paradajz i paprika. Cijene su različite, ovisno o sorti i kvaliteti. Možete kupiti flance po 0,30 ili 0,50 eura, ali i od 0,70 do 1 eura. Za svačiji džep, rekao nam je Vladimir.

Pored presadnica čakovečkim sajmom i dalje dominira cvijeće, kako ono balkonsko, tako i za uređenje gredica.

– Prodaja balkonskog cvijeća je lagano u padanju jer većina građana već je nabavila što je planirala tako da su trenutno najtraženije vinke, razni rasadi i puzajuće cvijeće. Cijene se kreću od 0,60 do 1 eura, rekla nam je Monika Mišić iz OPG-a Novak iz Preloga.

S dolaskom proljeća sajam iz tjedna u tjedan preplavljuju novi proizvodi. Nakon jagoda, međimurskih šparoga i mladog graška na sajam je stigao i mladi krumpir koji se nudio po cijeni od 2 eura za kilogram, dok se stari prodavao u vreći od 10 kilograma za 10 eura, tj. 1 euro za kilogram. Novina na sajmu su i trešnje, koje su se nudile po cijeni od 7 eura za kilogram, a ubrane su u Savskoj Vesi.  

>> FOTO Na čakovečki sajam stigao mladi krumpir, ali i trešnje iz Savske Vesi

Interes najmlađih i ovoga puta privlačile su životinje: zečići, kokoši, pilići te druge životinje. 

Koga smo sve zatekli na sajmu pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije