Vijesti / Društvo
Društvo
HUMANOST U POLICIJI Zaposlenici darivali krv, ukupno prikupljene 33 doze krvi
PU međimurska

tekućina koja život znači

HUMANOST U POLICIJI Zaposlenici darivali krv, ukupno prikupljene 33 doze krvi

- Hvala svima koji su ovom akcijom iskazali dobrotu i nesebičnost! - poruka je policije

Prošlog petka, 26. svibnja u sportskoj dvorani sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu  održana je akcija darivanja krvi kojoj su se, kao i mnogo puta ranije, odazvali brojni zaposlenici Policijske uprave.

Darivanje krvi u Policijskoj upravi međimurskoj Fotogalerija

Akcija je i ovoga puta organizirana u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu i Gradskim društvom Crvenoga križa Čakovec s kojim Policijska uprava međimurska već dugi niz godina surađuje u humanitarnim aktivnostima. Brojni djelatnici Policijske uprave redoviti su darivatelji krvi te se vrlo rado odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja. Na taj način uvelike doprinose sakupljanju dostatnih doza ove dragocjene tekućine, koja život znači. Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek, darivatelj krvi. Kada nekome zatreba krv kao lijek, ovisni su upravo o dobrovoljnim darivateljima krvi. 

Prošlotjednoj akciji priključili su se i umirovljeni zaposlenici Policijske uprave međimurske, kao i ostali građani te su ukupno prikupljene 33 doze krvi. Tradicija darivanja krvi u Policijskoj upravi međimurskoj nastavit će se i u narednom razdoblju, a prva sljedeća akcija predviđena je povodom Dana policije, krajem rujna ove godine.

- Hvala svima koji su ovom akcijom iskazali dobrotu i nesebičnost! - poruka je policije.

Najnovije

Reci što misliš!