Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Međunarodno konjičko druženje okupilo brojne uzgajivače konja iz SZ Hrvatske te Slovenije i Austrije
MH

UDRUGA MEĐIMURSKI KONJARI

VIDEO I FOTO Međunarodno konjičko druženje okupilo brojne uzgajivače konja iz SZ Hrvatske te Slovenije i Austrije

U mimohodu sudjeluje 20-ak kočija te isto toliko jahača

U organizaciji Udruge Međimurski konjari, u nedjelju, 28. svibnja, održava se tradicionalno međunarodno konjičko druženje svih ljubitelja konja.

VIDEO I FOTO Međunarodno konjičko druženje okupilo brojne uzgajivače konja iz SZ Hrvatske te Slovenije i Austrije Fotogalerija

Druženje je započelo okupljanjem kod nogometnog igrališta u Savskoj Vesi gdje su u nazočnosti zamjenika župana Josipa Grivca, brojne uzvanike dočekivali članovi Udruge na čelu s predsjednikom Daliborom Tkalčecom.

- Okupili smo ljubitelje konja iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, iz Međimurja i Zagorja, ali i iz drugih krajeva od Vrbovca, Zagreba, Virja, do Virovitice, četiri zaprege stigle su i iz Slovenije te Austrije. Veselimo se ovakvim druženjima, osobito nakon što nam je korona poremetila planove te smo morali napravili trogodišnju pauzu. No, prošle godine ponovno smo pokrenuli tradiciju te se danas održava deseti jubilarni mimohod s druženjem, rekao nam je Tkalčec te dodao da se članovi udruge međimurskih konjara rado odazivaju na uzvratne susrete.

Oko 11 sati krenuo je mimohod s 20-ak zaprega te isto toliko jahača, a prvo zaustavljanje planirano je kod Starog grada u Čakovcu, nakon čega kreću prema Totovcu, Novom Selu na Dravi, Šandorovcu, Kuršancu, Polevama te se kroz Strahoninec ponovo vraćaju u Savsku Ves.

Međunarodni konjički susret zamišljen je kao cjelodnevno druženje i radi projahivanja konja, ali i kao prilika da ugodnu vožnju i razgledavanje okolice Čakovca.

picture
 

 

 

Najnovije

Reci što misliš!