Vijesti / Društvo
Društvo
SJEDNICA U PRETETINCU Povećan je proračun Nedelišća
List Međimurje/ Izak Vrtarić

VIJEĆE NEDELIŠĆA

SJEDNICA U PRETETINCU Povećan je proračun Nedelišća

Sjednica Općinskog vijeća Nedelišća 25. svibnja održana je u domu kulture u Pretetincu, po sad već oprobanom receptu da se svaka održi u drugom naselju

Stoga su joj prisustvovali članovi Vijeća mjesnog odbora Pretetinec kojim predsjeda Dijana Posedi

Sjednica Nedelišće Fotogalerija

Općinski vijećnici odabrali su ovogodišnje dobitnike općinske plakete - to su Josip Ceilinger iz Nedelišća, posthumno Anton Magdalenić iz Trnovca te DVD Pušćine koje slavi 100. obljetnicu.

Potom je usvojena odluka na temelju koje će roditelji osnovnoškolaca moći, uz predočenje računa, dobiti 50 eura za radne materijale.

Ovogodišnji proračun doživio je prve izmjene i dopune te je s 7,121 rebalansiran na 8,512 milijuna eura. Načelnik Nikola Novak pojasnio je da se povećanje prije svega temelji na većim prihodima iz poreza na dohodak i većem fiskalnom izravnanju (novac od države).

Usvojena je i nova procjena rizika od velikih nesreća u koju je, prema smjernicama EU i Vlade RH, uvršten i rizik od nuklearnih i radioloških nesreća, pojasnio je autor procjene Franjo Logožar.

Načelnik Novak pak je tijekom aktualnog sata iznio što se trenutno radi po naseljima.

- U Pušćinama spajamo pješačku stazu, u Gornjem Hrašćanu dovršavamo vatrogasno spremište te počinje uklanjanje usporivača i postavljanje semafora na senzor. Usporivači idu kod Centra za djecu i obitelj na ulazu u Parag. Taj centar s igralištom je dovršen. U Trnovcu nabavljamo opremu za  navodnjavanje nogometnog igrališta. Radovi na igralištu u Macincu su dovršeni, a u Parku Maxenca pored njega imamo novo dječje igralište. Takvo smo počeli graditi i u Črečanu i bit će gotovo za koji tjedan. Danas smo potpisali ugovor za gradnju parkirališta pored ovog doma u kojem se nalazimo. Provedena je nabava za vrtić u Dunjkovcu, radovi kreću u srpnju. Uskoro kreće rekonstrukcija županijske ceste od čige do izlaska iz Slakovca.

- Potpisan je ugovor za rekonstrukciju zavoja i uređenje parkirališta u Nedelišću, a na Dolić stiže još jedno odbojkaško igralište. Idemo u rekonstrukciju pješačke staze od Mlinara do groblja, dobili smo 35 tisuća eura od Ministarstva graditeljstva, a čekamo još i Ministarstvo regionalnog razvoja.

Za energetsku obnovu prijavili smo pet objekata: sportsku dvoranu i DVD u Trnovcu te domove kulture u Macincu, Gornjem Hrašćanu i Pretetincu; rezultati su na jesen. Što se tiče obilaznice, u Hrvatskim cestama kažu da sve ide prema planu. U katastarskoj općini Pušćine kreće otkup zemljišta, a prije ljetne stanke očekuje se raspisivanje javne nabave - iznio je načelnik Nikola Novak.

Dodajmo i kako je vijećnik Mladen Posavec iskoristio priliku te tijekom aktualnog sata čestitao Ljudevitu Bošćaku na nagradi za najbolju sporednu ulogu na Festivalu kazališnih amatera Hrvatske te Dijani Posavec koja je obranila doktorsku disertaciju!

Najnovije

Reci što misliš!