Vijesti / Društvo
Društvo
UZ KANAL HE DUBRAVA Ljeto ribe uz Dravu u Svetoj Mariji 5. i 6. kolovoza
Mladen Grubić

kod ribičkog doma klen

UZ KANAL HE DUBRAVA Ljeto ribe uz Dravu u Svetoj Mariji 5. i 6. kolovoza

Očekuju vas specijaliteti od ribe, nastup KUD-a, izložba rukotvorina...

Općina Sveta Marija, uz blagdan Velike Gospe 15. kolovoza, slavi i svoje dane. Jedan od najvećih i najviše prepoznatljivih događaja toga kraja je „Ljeto ribe uz Dravu“. Riječ je o turističkoj, sportskoj i kulturno-tradicijskoj manifestaciji koja iz godine u godinu privlači mnogobrojne posjetitelje.

Tradicionalno se manifestacija održava tijekom dva dana uz Derivacijski kanal „HE Dubrava“, u koji utječe zarobljena Drava iz Jezera „HE Dubrava“. Pod organizacijskom palicom Općine Sveta Marija te Športsko-ribolovnog društva „Klen“ iz Svete Marije, druženje i natjecanja u ribolovu održavaju se kod ribičkog doma Klen više od 20 godina. Posjetitelji manifestacije uživat će u bogatoj enogastronomskoj ponudi, šaranu na rašljama i drugim ribljim specijalitetima, a mnogobrojni ribolovci i majstori okušat će se u spravljanju fiš paprikaša. Svojim nastupom članovi KUD-a „Ivan Mustač-Kantor“ iz Svete Marije proteklih su godina upotpunili ugodnu atmosferu i ugođaj, a tako će biti i ove godine.

Predstavljanjem djela iz svoje etno zbirke, članice Udruge „Svetomarska čipka“ i Udruge žena „Amalija Kranjec“ izložbom rukotvorina prikazat će tradiciju ručnih radova destinacije, od kojih upravo svetomarska čipka, uvrštena na popis nematerijalnih kulturnih dobara Hrvatske, oduzima dah svojim zamršenim uzorcima. Također će biti izložene i slike poznatih svetomarskih slikara Ivana Varge i Franje Mustača Medarovog. Cijeli će događaj biti popraćen bogatom gastronomskom ponudom i glazbenom zabavom.

Manifestacija će se održati 5. i 6. kolovoza 2023. godine uz Derivacijski kanal „HE Dubrava“, odnosno u prostorijama ŠRD-a „Klen“ Sveta Marija.

Najnovije

Reci što misliš!