Općina Kotoriba stipendira deset studenata

Načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec u subotu 4. svibnja potpisao je s kotoripskim studentima je ugovore o stipendiranju. Općina Kotoriba u ovoj akademskoj godini stipendirat će deset studenata: Josipa Mikulana, Ivana Latina, Tajanu Zadravec, Sabinu Spahija, Dinu Fundaka, Kristinu Latin, Mariju Matulin, Nikolu Jambrešića, Svena Igreca i Tihanu Ostrognjaj.

Mjesečni iznos stipendije za studij u Čakovcu i Varaždinu je 300 kuna, a za ostale hrvatske gradove 500 kuna te će se za tu namjenu iz proračuna izdvojiti oko 50 tisuća kuna. Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Grgec se ispričao studentima što su duže čekali zbog nastalih tehničkih problema. Natječaj je raspisalo općinsko Povjerenstvo koje je i donijelo odluku o stipendistima.

– Općina na ovaj način vama i roditeljima želi pomoći oko daljnjeg školovanja. Želim da uspijete u životu i da uspješno školovanje privedete kraju, a mi smo tu da vam na tom putu na ovaj način pomognemo. Ovih ćete dana na svoje račune dobiti sve zaostatke mjesečnih iznosa stipendije, poručio je Grgec.

Naglasio je da će se pristupiti izmjeni Pravilnika o stipendijama kako bi ubuduće Općina mogla stipendirati sve kotoripske studente, a onim studentima koji ove godine nisu zadovoljili uvjete natječaja obećao je jednokratne novčane pomoći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije