Mario Rašić Band i Waitapu u Podroomu

JAZZ FUSION NIGHT – Mario Rašić Band
Srijeda 8.5.2012. 21h

Srijeda kao prvi dan u tjednu kad se u našem gradu ima kamo otići i slušati kvalitetnu glazbu, namijenjen je prvenstveno publici, profinjenog glazbenog ukusa. Podroom za vas stvara opuštenu atmosferu, više slušateljskog nego plesnog karaktera. U srijedu 8. svibnja  pripremili smo Jazz fusion night, a s nama je Mario Rašić.

Mario Rašić ubraja se među najbolje hrvatske basiste i trenutni je član jednog od najpopularnijih rock bendova u državi – Majki. U Podroom nam dolazi po drugi puta i predstavit će nedavno objavljeni instrumentalni jazz album “Milje” na kojem se mogu čuti primjese funka, rocka i sevdaha.

Kao gosti na albumu se pojavljuju najkvalitetniji hrvatski glazbenici poput Krunoslava Levačića, Saše Miočića, Joea Pandura, Viktora Lipića, Marka Križana, Josipa Tocilja, Marka Petrovića, Igora Šege, Dalibora Marinkovića, Ivana Havidića, Andreja Jakuša i Damira Kresnika. Kada ne nastupa s Majkama, muzicira sa drugim sjajnim hrvatskim glazbenicima: Markom Petrovićem, Markom Križanom, Miroslavom Lehpamerom i Pavlom Miljenovićem.

Album “Milje” možete kupiti u CD shopovima, a za live nastup dođite  i uživajte u repertoaru koji vas sasvim sigurno neće razočarati. Upad je potpuno besplatan!!! Zagarantirana je odlična svirka!!!

DUBSTEP NIGHT – Waitapu u Podroomu
Petak 10.5.2013.  21h

U želji da organiziramo nešto novo i originalno za naše krajeve, Podroom po prvi puta organizira DUBSTEP NIGHT. Petak je tako rezerviran za duboki i mračni dubstep set, dolazi nam čakovečka ekipa – Waitapu.

Waitapu djeluje unatrag nekoliko godina, a članovi imaju višegodišnji glazbeni staž na čakovečkoj underground sceni (Green Machine, Najveribest, Resume, TRIP project…). Glazbeni izričaj benda prepoznat je od strane francuske izdavečke kuće Fresh Poulp Records, te su kompozicijom Truckin’ predstavljeni na kompilaciji Dub Tentacles koja okuplja internacionalne izvođače tog žanra, a za istog izdavača krajem kolovoza izlazi i album.

Pjesme su snimljene u studiju Jazbina, a ulogu producenta preuzeo je Dubolique, jedan od vodećih autoriteta hrvatske dub produkcije. Specifičan izričaj s karakterističnim dubokim i mračnim duberskim bass udarima, gitarističke dionice u rasponu od ambijentalnih moduliranih delayem i tremolom do distorziranih riffova, uz energični repetetivni bubnjarski ritam, obojani su elektronskim zvukovima, semplovima i ponekim wobblom.

Uz nastupe na domaćim festivalima i susjednoj Sloveniji, u kolovozu su gostovali kao jedan od headlinera francuskog PsychoByDub festivala. Waitapu je bend koji se stalno razvija spretno kombinirajući elemente steppers duba, metala, trip-hop psihodelije, drum’n’bassa, dubstepa ipak ostajući prepoznatiljiv u svom mračnom izričaju, pa u očekivanju novih studijskih radova svakako provjerite glasine da ih je najbolje doživjeti na pozornici, ovaj put u Podroomu! Supporting Dj’s: Liquidator (ZG), Dynasty (ČK), Emixxl (ČK).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije