Vijesti / Društvo
Društvo
NOVA ZGRADA U PRELOGU Pristigla 21 ponuda za kupnju stana
BŠK

JOŠ MALO...

NOVA ZGRADA U PRELOGU Pristigla 21 ponuda za kupnju stana

Svi radovi bi, prema riječima gradonačelnika Ljubomira Kolareka, trebali biti završeni do lipnja

Na javni poziv za kreiranje dodatne konačne liste reda prvenstva za kupnju stanova u zgradi koja se gradi po sistemu poticane stanogradnje u Prelogu, pristigla je ukupno 21 ponuda, doznajemo od gradonačelnika Ljubomira Kolareka. Podsjetimo, poveća stambena zgrada niknula je preko puta hotela Panorama, odnosno preloškog jezera, a svi radovi bi, prema riječima gradonačelnika Ljubomira Kolareka, trebali biti završeni do lipnja. Podsjetimo, realizacija kapitalnog projekta u sklopu kojeg je izgrađeno 20 stanova, počela je u prosincu 2021. godine.

Grad je osigurao zemljište i komunalnu infrastrukturu, u financiranju k tome sudjeluje s nešto više od 265.000 eura, dok država, odnosno Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama za objekt u kojem će kvadratni metar stana koštati 1350 eura, izdvaja 464.500 eura. Ukupna vrijednost investicije s podzemnom i tri nadzemne etaže, procjenjuje se na 2.057.000 eura.

Lista prvenstva za kupnju, kaže Kolarek, rađena je na temelju bodova. Najveći broj bodova dobivali su podnositelji zahtjeva koji u vlasništvu nemaju nekretninu, a uz ostalo gledalo se radili li se o samcu ili o obitelji i broju članova obitelji, zatim životna dob te stručna sprema (viša razina obrazovanja značila je i više bodova) i drugo. Podsjetimo, četiri stana u novoj zgradi, površine od 56 do 73 četvorna metra, kupio bi sam Grad.

U njih planira preseliti stanare iz derutne zgrade u Glavnoj ulici 65. Obavit će se procjena njihovih stanova, a za kupovinu, odnosno preseljenje u nove morati će platiti razliku. 

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.543

Najnovije

Reci što misliš!