UDRUGA ZDRAVI OSMIJEH

PREVENTIVA U FOKUSU Čakovečki predškolci o oralnom zdravlju uče iz veselih radnih listića

Čakovečki predškolci o oralnom zdravlju uče iz veselih radnih listića

Udruga Zdravi osmijeh iz Čakovca je u sklopu pilot projekta tiskala radne listiće pod nazivom ‘O zubićima više znanja i bol će biti manja’ namijenjene djeci predškolskog uzrasta u čakovečkim dječjim vrtićima. Riječ je o radnom materijalu prilagođenom dobi ciljane skupine u kojem se vedrim ilustracijama djecu uči osnovama oralnog zdravlja te ih se potiče na pravilnu i redovnu higijenu zuba. Radne zadatke osmislila je i priredila mr. sc. Tanja Rosić, dr. med. dent., ujedno i predsjednica Udruge Zdravi osmijeh, a tiskani su uz financijsku potporu Grada Čakovca.

– Obaveza svakog pojedinca je brinuti o svojem zdravlju, ali struka ipak ima obvezu u tome mu pomoći. Udrugu smo i osnovali da smišljamo nove projekte s naglaskom na preventivu, to je naša obaveza i želja kako bismo pomogli i roditeljima i djeci, a osobito jer je stanje oralnog zdravlja još uvijek na nezadovoljavajućoj razini, pojašnjava mr. sc. Rosić.

Zadaci u radnim listićima osmišljeni su tako da u rješavanju sudjeluju djeca i roditelji, čime se jača edukativna namjena ove publikacije, a tekst koji prati ilustracije u potpunosti je prilagođen predškolskoj dobi.

– Uloga roditelja u prijenosu zdravih životnih navika kao i stjecanju znanja o oralnoj higijeni iznimno je važna i vjerujemo da će naši vedri radni listići mališanima uz igru ugraditi nova znanja o zdravlju te im pružiti ugodno druženje s njihovim mamama i tatama, ističe čakovečka stomatologinja.

Radni listići kroz koje će predškolci svih čakovečkih dječjih vrtića učiti o oralnoj higijeni novi su iskorak u preventivi koju stomatološka struka u Međimurju nizom uspješnih projekata i akcija promovira već dugi niz godina i po čemu je prepoznata i na državnoj razini. Preventiva je, ističu u Udruzi Zdravi osmijeh, najučinkovitija ako se provodi od najmlađe dobi, a jedan od najvažnijih oblika preventive je upravo edukacija.

Mališani skupine Slatkiši matičnog objekta Cipelica razveselili su se radnim listića

‘Slatkišima’ je u rješavanju pomogla autorica listića mr. sc. Tanja Rosić, dr. med. dent.

Radni listići ‘O zubićima više znanja i bol će biti manja’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije