Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Ovo izgleda puno ljepše: Završeni radovi u školama u Belici, Gardinovcu, Domašincu i Goričanu
Facebook/Matija Posavec

opremanje i obnova

FOTO Ovo izgleda puno ljepše: Završeni radovi u školama u Belici, Gardinovcu, Domašincu i Goričanu

Međimurska županija i župan Matija Posavec vode brigu o našim školama

Završeni su radovi na opremanju i potrebnoj obnovi u školama u Belici, Gardinovcu, Domašincu i Goričanu.

Obnova i opremanje škola Fotogalerija

Kod Osnovne škole Belica uredio se ulaz u školu, uklonile su se stare kamene ploče te zamijenile s novim betonskim pločama u više boja. U područnoj školi Gardinovcu zamijenjen je kompletan sustav grijanja uz postavljanje novog bojlera, a tijekom uskršnjih praznika uredit će se kuhinja, postaviti novi kuhinjski elementi, sudoperi te štednjak, a zgrada područne škole dobit će novo ruho i skorom energetskom obnovom.

- Nakon izgradnje sportske dvorane te energetske obnove Osnovne škole u Goričanu, opremljena je nova školska kuhinja, postavljeni su novi slojevi podova, izolacija, prateći zidarski radovi, kao i radovi na elektroinstalacijama, hidroinstalacijama i strojarskim instalacijama, keramikom su obloženi zidovi i podovi, završeni soboslikarski radovi. U tijeku je priprema na uređenju dviju učionica na gornjem katu škole kako bi učenici mogli pohađati nastavu u jednoj smjeni. Dogovoreno je i građevinsko rješenje kojim će se spriječiti daljnja oštećenja na fasadi objekta sportske dvorane - kaže župan Matija Posavec.

U Osnovnoj školi Domašinec izvedeni su veliki radovi u kotlovnici, gdje je promijenjen kotao za centralno grijanje i pripremu tople vode, a novi kotao promijenjen je u skladu s novim projektom školske dvorane. Ograđena je plinska stanica i instalacija budući da se novim projektom predviđa i adaptacija školske kuhinje. Zamijenjena su rasvjetna tijela u učionicama i hodnicima, te izvršena korekcija ostalih dijelova elektroinstalacije.

Osim rasvjete, u učionice informatike, matematike, te dviju učionica za hrvatski jezik uvedena je ili sanirana postojeća telefonska i računalna instalacija te su nabavljene nove stolice i klupe.

Najnovije

Reci što misliš!